i5 8250U vs i5 7300HQ

OceanWave

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
i5 8250U nasıl oluyor da i5 7300HQ'dan güçlü oluyor? Biri U serisi diğeri performanslı olması gereken HQ serisi. Nedense tüm testlerde i5 8250U geçiyor. Boşa mı para verdik yani HQ işlemci alırken? Şimdi 2500 TL'ye laptop alan biri benden daha mı çok performans alacak?

Bence oyun performansı konusunda yanlış düşünüyorsunuz. Sonuçta İ5 7300 HQ işlemcili olanlar oyun laptopları ve ekran kartları da onu destekleyecek şekilde koyuluyor. Genelde GTX 1050 ve 1050 Tİ benzeri ekran kartları mevcut. İ5 8250U işlemcili laptoplarda ise MX 150 ekran kartını gördüm ben. Bu yüzden sadece işlemciye bakarak yorum yapmak yanlış olur. Oyun performansında işlemci ve ekran kartının uyumuyla İ5 7300 HQ daha performanslı olacaktır.

4 çekirdekli işlemciyi nasıl 8 çekirdekli işlemciden güçlü düşündünüz anlayabilmiş değilim, biri diyor baktım %2 daha iyi, yanlış bakmışsın toplam çekirdeğe bak hangisi daha o zaman anlarsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı