Çözüldü i5 8265U MX250 sistemde Kod 43 hatası ve ekran kartının sorunsuz gözüküp çalışmaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WxArTT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 13400F, RTX4060 Ti 16GB, DDR5 16GB 5600mhz, ASUS H610M-K, 1TB Kioxia Exceria G3+Toshiba 480GB HDD
RAM
8GBx1 2444mhz
SSD veya HDD modeli
237gb SSD
Ekran kartı
Nvidia MX250 2GB ve INTEL UHD620
Anakart
Lenovo 81N8
İşlemci
Intel i5 8265U
Merhaba, mavi ekran sonrası bilgisayarı kullanmaya başladım fakat görev yöneticisine baktığımda NVIDIA MX250 ekran kartımı göremedim. Aygıt yöneticisine baktım ve kod 43 hatası veriyordu. Bende driverları DDU ile sildim ve siteden manuel olarak kurdum işe yaramayınca otomatik olarak tekrar kurdum. Cihazı kaldırdım tekrar etkinleştirdim fakat yine olmadı. Bunun üzerine ISO dosyası ile format attım ancak çözemedim.
Daha sonra fark ettim ki cihazı kaldırıp etkinleştirdiğimde ilk önce 3D video denetleyicisi olarak gözüküyor ancak tanınmıyor, donanım değişikliklerini tekrar tarattığımdaysa bu sefer kod 43 ile birlikte gözüküyor. Bir kez daha tarattığımda hata ortadan kalkıyor ancak özelliklerde sadece PCI veri yolu gözüküyor aygıt ise gözükmüyor. Şu an kod 43 hatasını bile almıyorum ancak yine de ekran kartı çalışmıyor.
Sistem özellikleride son 2 SST'e: (ama MX250 ekran yine gözükmüyor aynı şekilde...)

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Eki Görüntüle 2139082

Eki Görüntüle 2139083

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    33,6 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    29,8 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Baktım şimdi, 2 adet 1 GBlık bellek modülüne sahip, ayrıca sistem raminden de 2 GB daha alıyor. Mevcut durumda bellek arızası gibi görünüyor. BGA söküp takabilen bir laptop tamircisine göstermeniz gerek.
Son kısımda bir sorun yok. Konum kısmında 0 ve 0 değerleri, sadece yer belirtiyor. Normali de zaten 0 ve 0 değerleri.

Problem, sürücü kaynaklı gibi görünüyor. En yeniden başlayarak geriye doğru deneyerek ideal sürücüyü bulmanız gerek.

En kötü olasılık ise bellek arızası ancak bu kartta tahminimce bellek yok, gpu-ram arasında veriyolu arızası ihtimali var.

Önce sürücüleri deneyin, bir süre kullanımdan sonra donanım arızası kendini belli edecektir.

Bi ekleme yapmak istiyorum laptop bir süre açık kalınca da yine kod 43 hatası geliyor.
Screenshot_1.png

Son kısımda bir sorun yok. Konum kısmında 0 ve 0 değerleri, sadece yer belirtiyor. Normali de zaten 0 ve 0 değerleri.

Problem, sürücü kaynaklı gibi görünüyor. En yeniden başlayarak geriye doğru deneyerek ideal sürücüyü bulmanız gerek.

En kötü olasılık ise bellek arızası ancak bu kartta tahminimce bellek yok, GPU-RAM arasında veriyolu arızası ihtimali var.

Önce sürücüleri deneyin, bir süre kullanımdan sonra donanım arızası kendini belli edecektir.

Sanırım ekran kartının eski sürücülerini denememi istiyorsunuz, şu anda deniyorum sonucu düzenleme olarak ekleyeceğim.

Sürücü sürümünü değiştirmeyi denedim ancak hala ekran kartım görev yöneticisi ve dxdiagda görünmüyor.

Bir düzenleme daha yapıyorum sanırım VRAM arızası ancak emin değilim OCCT ile baktığımda 2 GB olan VRAM gözükmüyor.

Screenshot_5.png

Screenshot_6.png

Son düzenleme:
Baktım şimdi, 2 adet 1 GBlık bellek modülüne sahip, ayrıca sistem raminden de 2 GB daha alıyor. Mevcut durumda bellek arızası gibi görünüyor. BGA söküp takabilen bir laptop tamircisine göstermeniz gerek.

Çözüm
Baktım şimdi, 2 adet 1 GB'lık bellek modülüne sahip, ayrıca sistem raminden de 2 GB daha alıyor. Mevcut durumda bellek arızası gibi görünüyor. BGA söküp takabilen bir laptop tamircisine göstermeniz gerek.

Bende bellek arızası olduğunu düşünmüştüm, sizin de onayınız ile emin oldum. Konuya çok hakim değilim o yüzden sorduğum soru saçmaysa şimdiden özür dilerim ama kendim kasasını açıp halletme gibi bir şansım var mı acaba? Yani soket tarzı bir şey mi eğer öyleyse laptopu elektrik işleriyle uğraşan bir yakınımın desteğiyle açarak halletmek isterim.

Çünkü hem cihazımın garanti süresi çoktan doldu hem de yakınımda güvenebileceğim bir bilgisayarcı bulunmuyor. Ayrıca biraz da ekonomik sebeplerden dolayı çözmek için biraz daha kolay bir yol arıyorum. BGA konusuna baktım, ekran kartının kaynak lehimlerinin söküm işleminden bahsetmişsiniz sanırım dediğim gibi acaba halletmek için daha kolay bir yol var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı