i5-8265U sistem DaVinci Resolve kaldırır mı?

erdenet

Hectopat
Intel(R) Core(tm) i5-8265U CPU @ 1.60GHz işlemci 12 GB RAM NVIDIA GeForce MX110 ekran kartı rahatça edit yapabilir miyim? Yapamazsam daha düşük sürümlerini kaldırır mı? Kaldırmazsa bana ücretsiz ama Premiere Pro kalibresinde video edit programı önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Programın resmi gereksinimlerine göre RAM haricinde kaldırıyor gibi. Ama RAM konusunda da sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. Yine de bu tip programlar gerek önizlemede, gerek efektlerin kullanımında, gerek de Render alma da bilgisayarın kaynaklarını çok fazla kullandığı için, işlemcinin frekansı yetersiz gelebilir. Özellikle Render yaparken hissedersin bunu. Ekran kartı hakkında bilgim yok. Programın resmi gereksinimlerinde de herhangi bir model belirtilmemiş zaten. Ha bir de 4K video düzenliyorsan, bu da sıkıntı çıkartabilir.

Programın resmi gereksinimlerine göre RAM haricinde kaldırıyor gibi. Ama RAM konusunda da sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. Yine de bu tip programlar gerek önizlemede, gerek efektlerin kullanımında, gerek de Render alma da bilgisayarın kaynaklarını çok fazla kullandığı için, işlemcinin frekansı yetersiz gelebilir. Özellikle Render yaparken hissedersin bunu. Ekran kartı hakkında bilgim yok. Programın resmi gereksinimlerinde de herhangi bir model belirtilmemiş zaten. Ha bir de 4K video düzenliyorsan, bu da sıkıntı çıkartabilir.
Peki kaldırmazsa diyelim ne önerirsin? Daha düşük versiyonlarını mı yoksa başka bir program mı?

Daha düşük versiyonlarının da gereksinimleri aşağı yukarı aynı olacaktır. Zaten yeni sürümlere, genelde performans iyileştirmesi ve bir kaç ufak tefek efekt güncellemeleri dışında pek bir şey getirdikleri yok. Vegas Pro kullanmanı öneriyorum. Hem düşük bilgisayarlarda performanslı çalışıyor, hem de bu performansa rağmen orta seviye kullanıcılar için oldukça profesyonel. Steam'de yaz indirimlerinde 400TL'ye kadar inmiş. Satın al derdim ama, MAGIX sanırım Steam lisanslarını iptal etmiş, kullanılamıyormuş incelemelere göre. Kendi sitesinden alsan aylık aboneliğe tonlarca TL istiyor. Daha farklı yollardan kullanırım dersen, 11 sürümünü öneriyorum senin işini yormadan fazlasıyla görür.

Hocam kaldırır ama biraz zorlarsın makineyi ve ısınır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı