Herkese merhaba, 4700-4800 TL limit ile bir bilgisayar toplamak istiyorum 8. Nesili bekledim çıktı fakat anakart ne gerekiyor bilmiyorum. Ayni şekilde güç kaynağı da ne koymam gerektiğini bilmiyorum. Bu işleri pek bilmiyorum yardimcı olursanız sevindirirsiniz.
Biraz daha bekleyebilir misin bilmiyorum ama şuan 8. nesille uyumlu anakartlar pahali ve OC destekli. 8400 OC destekli degil ama 8600k alırsan şimdiki anakartları alabilirsin. Tabi 8400 işlemciyle de kullanırsın ama boşuna fazla para vermiş olursun.
O limitlerde ekran kartın GTX 1070 olmalı, ilk sıraya en ucuzlarından bir 1070 koyarak geri kalanı toplayabilirsin. @Neko bu konularda çok başarılı tavsiyelerde bulunuyor, yardımı sana büyük fayda sağlayabilir.
O limitlerde ekran kartın GTX 1070 olmalı, ilk sıraya en ucuzlarından bir 1070 koyarak geri kalanı toplayabilirsin. @Neko bu konularda çok başarılı tavsiyelerde bulunuyor, yardımı sana büyük fayda sağlayabilir.
Ekran kartının neden 1070 olması gerekir 1060 uygundur bu fiyata. Ayrıca 1070 için monitoründe en az 2K olması gerekirki keyif alasın. Bu fiyata GTX1070 Koyarsan diğer parçalar düşük olur.
Ekran kartının neden 1070 olması gerekir 1060 uygundur bu fiyata. Ayrıca 1070 için monitoründe en az 2K olması gerekirki keyif alasın. Bu fiyata GTX1070 Koyarsan diğer parçalar düşük olur.
Monitöre dair herhangi bir verilmemiş sanırım. Zira oyun odaklı bilgisayar toplamada pastadaki en büyük payı her zaman ekran kartı almalıdır, 1070 alacak bir bütçe varken 1060 almak pek doğru olmaz, hatta ram fiyatları uçmuşken şimdilik 1 adet 8gb alıp ileride yanına bir 8 daha ekleyebilir bütçeyi aşmamak adına. Yeni çıkan AAA oyunlarda 1070'de bile 2k yeterli gelemeyebiliyor, hatta PUBG gibi bir oyunda bile ultra ayarlarda 1070le 60 fps ortalama ancak alınıyor (45lere kadar bile düşüyor belirli alanlarda, benchmark videolarına bakılabilir). Geleceği de düşünerek GTX 1070'in seçilmesi önemli, arada performans olarak ciddi bir fark var.