i5 8400 İşlemcideki Turbo Sorunu

Ouzio

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
i5 8400 işlemci 2,80 - 4,00 GHz olması gerekliyken aşağıdaki görselde görüldüğü gibi 2,80 - 2,81 olarak görünüyor. Sebebi nedir? Nasıl 2.80 - 4,00 olarak belirtebilirim bunu?

eskiden 2,80 - 3,90 olarak görünüyordu bugün format çekmem gerekti ve bu durumla karşılaştım. Sizce anormal bir durum söz konusu değil mi? Bir sorun yaratır mı bu? Yavaşlama gibi.
Güç seçeneklerinden yüksek performansa alınca 3,90'lara vardığını gördüm. Ama yine de tuhaf geliyor formattan önce 2,80 - 3,90 yazardı.

Son düzenleme:
Bende aynı işlemciyi kullanıyorum, sizdeki gibi benimde 2.80 - 2.81 GHz. olarak görünüyor ve 3.9 GHz'ye kadar boostlanıyor. Ekran görüntünüze göre yüksek performansta %4 ile çalışan CPU 3.87 GHz'de çalışıyor yani bir performans sıkıntısı gözükmüyor. Vaadettiği değerlere çıkamasaydı o zaman sorun var diyebilirdik.

Windows işletim sistemi işlemcinin temel frekansınız gösteriyor. İntelin sitesinden bakınca zaten temel frekans 2.80GHz görünüyor. Yine de şüpheniz varsa İntel'in CPU check aracı var indirip çalıştırın sonuçlara ayrıntılı bakın

Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…