Merhaba, gün itibariyle geçişi tamamladım, izlenimlerimi paylaşacağım.
B350 soket anakart kullandım, ayrıca daha önce 8 GB olan ram'ime bir 8 daha ekledim, dual channel bu işlemciyi kullanacaksam şarttı çünkü.
İlk gün single channel ile denedim, genel performans bariz olması gereken gibi değildi, ramleri de denemek amacıyla 2133'de çalıştırdım, tabi bu yeterli gelmedi. Ertesi gün ikinci ram geldi, ve taktım.
Ram'ler 3000mhz olduğundan direk DOCP açtım ve bildiğiniz üzre çeşitli ayarlamaları da birlikte yaptı, ha tamam her şey güzel derken yine lag olmaya başladı, mavi ekran almaya başladım ve bir problem olduğunu anladım.
Daha sonra araştırmalarımla DOCP yi devre dışı bıraktım, tüm ayarları autoya aldım ve ram frekansını sorun olmaması için 2933e aldım. Bu ayarlardan sonra beklediğim performansı verdi ve sorunsuz, stabil.
GTA 5 720P'de düşük ayarlarda 55-60 fps alıyorum, bir iGPU için oldukça iyi değerler.
CSGO'da da 140-250 civarı seyrediyor 1024/768 Low ayarlarda, eski sistemimde de low'da oynuyordum zaten, cs go oynayanlar bilir.
i5 8400'e göre günlük işlerde çok anlaşılabilir bir fark yok, zaten ssd kullanıyorum, ama zamanla 3,8 / 4,0 GHZ'lere OC yapabilirim.
Ayrıca, DOCP'nin böyle bir sorun yaratması normal mi acaba ?