i5 8400 İşlemcinin %100 kullanılması

HeilTurk

Kilopat
Merhabalar, sistemim şu;

i5 8400
Palit 1660 Ti.
Corsair 2x8 2666 MHz RAM.
ASUS Prime B360M-A.
Samsung Evo 970 SSD.
WD Blue 1 TB HDD.
PSU: Silvestone ST50F.

Önceleri akıcı ve güzel oyun deneyimim vardı bu sistemde 2020 girdikten sonra sapıtmaya başladı ani FPS düşüşleri tam kalabalık ortama girerken ani donmalar ya da tam çatışmaya girdiğimde donmalar, açıp fanları temizledim işlemci macununu yeniledim sonrasında MSI Afterburner ile oyundayken sıcaklıkları ve kullanım oranlarına baktım CPU sıcaklığı 67 üstünü görmüyor ekran kartımda 65 üstünü görmüyor ama kullanım olarak ekran kartı kullanımı 65 80 99 arası gidip gelirken CPU en kötü 92'de seyrediyor ve sürekli % 100'e vuruyor işlemci eskiyip mi sapıttı anlamadım öncesinde gerçekten 1.5 yıl tertemiz oyun oynadım.

Çözünürlük ve grafik ayarlarınız nedir?

Bazı arkaplan işlemleri işlemciye yük bindiriyor olabilir.

Güç ayarlarından minimum işlemci kullanımına bir bakabilir misiniz? Belki %100'de kalmıştır.

Çözünürlük ve grafik ayarlarınız nedir?
1920x1080 16:10 %100 msaa gölgeler ve texture orta seviyede oynuyorum r6s.
En çok hangi servis CPU kullanıyor? Kaspersky ve Malwarebytes ile tam tarama yapın.
Boştayken böyle oyunun ana menüsündede normal % 60 civarı oyundada %80 90 lara çıkıyor çatışma ve temaslarda yada adam olan yerlerde kasmalar oluyor ve %100 ü görüyorum işlemciyi

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    67,5 KB · Görüntüleme: 51
Hocam grafikleri en sona alıp bakarmisiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…