i5 8400 sistem toplama

bthnkrtll

Kilopat
Herkese merhabalar. i5 8400 için anakart ve RAM önerisi. DDR3 sistemden DDR4'e geçme kararı aldım. 2500-3000 TL Arasında bir bütçem var. Önerilerinizi bekliyorum.

Not: Bütçeye işlemci dahildir (işlemci+anakart+RAM=2500-3000 TL olacak şekilde). Başka tavsiyeleriniz var ise onlara da açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizde o işlemci yoksa neden o işlemciyi istiyorsunuz ki? Ayrıca sıfır toplayacaksanız APU sistem öneririm ben.

Biraz daha bütçe arttırıp bunu alın.

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.40 Ghz 19MB AM4 12nm İşlemci

Anakart: Asus B450M-K Prime 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 mATX Anakart

RAM: Corsair 16GB Vengeance Lpx Siyah 2400mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M1A2400C16)
Elinizde o işlemci yoksa neden o işlemciyi istiyorsunuz ki? Ayrıca sıfır toplayacaksanız APU sistem öneririm ben.
Testlerini izleyip, güzel olduğu kanaatine varmıştır. Elinde diğer parçalar, var ki sadece üçünü istiyor.

Son düzenleme:
Sadece, İslemci, Anakart ve RAM istemiş. Demek ki, GTX 970 gibi güçlü bir ekran kartı var ki istemedi. Ryzen 5 2600'ü de geleceğe yönelik, performanslı diye koydum.
Haklısınız. Sadece anakart, işlemci, RAM istediğini anlamamıştım. Mesajımı düzenledim.

FPS Konusunda başarılı olduğunu gördüm o yüzden.
Sadece, İslemci, Anakart ve RAM istemiş. Demek ki, GTX 970 gibi güçlü bir ekran kartı var ki istemedi. Ryzen 5 2600'ü de geleceğe yönelik, performanslı diye koydum.
Hocam öncelikle teşekkürler cevaplarınız için. Ekran kartım GTX 750 Tİ. Bütçem 2'sinden birini değiştirmeye yettiğinden DDR4 sisteme geçmeye karar verdim. Ekran kartının bana yeteceğini düşündüğümden.

Birde kusuruma bakmayın şunu eklemeyi unutmuşum. Sadece oyun için kullanacağım bilgisayarı. Render işleri v.s için kullanmayı düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…