İyi forumlar. (Üşenenler direkt alt kısımdaki sorulara geçebilir.) Masaüstü kullanıyorum ve 1050 Ti ekran kartına, i5 8400 işlemciye sahibim. Marka modelini merak edenler için alta resmini bıraktım. Forumda gezindiğim kadar işlemcinin ekran kartından güçlü olduğu sistemlerde overclock yapmayı öneriyorlar (daha fazla iş göreceğini söylüyorlar). Benim de işlemcim ekran kartına göre bir hayli güçlü. 3 yıldır stock halde kullandığım bu sistemdeki ekran kartımı overclocklamak istiyorum. Merak ettiklerim şöyle;
1) Ekran kartımın üstünde OC yazıyor, bu zaten overclocklu sizin ekstra MSI Afterburner'dan overclock yapmanıza gerek yok anlamına mı geliyor? Yapsam ekstra bir performans yakalayabilir miyim? Bir videoda overclockun 20 civarı FPS bandını 35'lere kadar çıkardığına rastladım ve bunun 50 60 FPS bandında oynadığım oyunlara daha çok etkisi olacağını düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum?
2) Ekran kartı ve işlemcimin termal macununu yenileyeceğim. Overclocku bu işlemlerden sonra veya önce yapmamın bir etkisi olur mu?