i5 8400 ve GTX 1070 sistem toplama

Alataria

Hectopat
Kendime bir sistem toplayacağım ancak konuda çok bilgili değilim, bütcem kısıtlı. Aşağıda belirttiğim sistemi toplamak istiyorum. İşlemci ve ekran kartı uyumu nasıl, darboğaz sıkıntı yaşar mıyım?

Buraya kadar Teknobiyotik'ten 4870 TL.
Ekran kartı 2800 TL civarında sitelerde vardı ama zam gelmiş, bu fiyata N11'de buldum, indirim dönemi 2600 TL'ye bulunabiliyor.

Toplam fiyat 7500-7670 TL.

HDD şu an sistemde yok, eski PC'deki 500 GB HDD'yi kullanacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.
İşlemci i5-8400 ve Ryzen serileri arasında kararsızım. Intel'in oyunlarda daha iyi performans verdiğini okudum çok yerden.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 8400, GTX 1070 için yeterli bir işlemci, sorun yaşamazsınız.

Diğer parçalar için bilmiyorum ama çoğu ekran kartının fiyatı hala yüksek indirim bitti çünkü düşün Strix 1070 bile 2700 lira filan satılıyordu. Ekran kartı için net bilgim yok ama dolar bu civarda kalırsa Black Friday günü güzel indirim yakalabilir yada N11 sitesinde 11.11 indiriminde.
RTX 2070 bile 1080' den daha ucuz ve performanslı mesela stok sorunu olabilir belki ondan fiyatlar çok yüksek.

QP Bilişimi ilk defa duydum. Aslında değişik sitelerden uygun fiyatlara alıp burada iyi bir bilgisayarcıya toplatırsam dediğiniz gibi daha karlı olabilir ama toplatacağım yer iyi yapabilir mi cesaret edemiyorum. Tek bir firmadan toplu almak biraz daha maliyetli olur ama güvenli olur diye düşünüyorum. 11.11 indirimlerini takip edersem belki 1000tl daha uyguna toplayabilirim kasayı.

Peki köşe başlarında bulunan herhangi bir bilgisayarcıya götürsem parçaları kasayı toplayabilirler mi? Birde işlemcide intele mi yoksa daha uygun fiyatlı bir amd işlemciye mi yönelmeliyim çok fark olur mu ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı