Çözüldü i5 8400 ve GTX 1070 Ti Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umuutr

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçı
Sistemim şu şekilde;
  • i5 8400
  • GTX 1070Ti
  • 2400 MHz 1x8 GB RAM
  • 600 + Bronze PSU
  • 1 TB Ezex Sürümü WD Harddisk
  • Samsung 960 Evo M.2 NVMe 250 GB SSD

Oyunlarım harddiskte kurulu, çoğu oyunda GPU kullanımı 60-85 arasında geziyor. İnternette izlediğim aynı CPU ve GPU videolarında benden daha yüksek FPS ve kullanım değeri alıyorlar.

GPU kullanımı CS:GO gibi oyunlarda ise 35-40 civarında geziyor.

Bu sorunu nasıl aşabilirim, bilgili arkadaşlarım yorumlarına şu an muhtacım. i5 8400 ve 1070 Ti darboğaz yapmadığını çoğu video izleyerek ve değerlere bakarak temin etmiştim.

Sıkıntı işlemcide değilse nerededir?

BIOS ve ekran kartı driverları güncel.

GPU kullanımı CS:GO gibi oyunlarda ise 35-40 civarında geziyor.
CS:GO için normal bir durum bu, bunu geçelim.
i5 8400 ve 1070 Ti darboğaz yapmadığını çoğu video izleyerek ve değerlere bakarak temin etmiştim.
Evet, darboğaz yapmaz.

Oynadığınız oyunları, kullandığınız grafik ayarlarını ve çözünürlüğü belirtin.
Ayrıca 8 GB RAM yetersiz bu sistem için. RAM kullanımını da kontrol edin sorunu yaşadığınız anda.

Çözünürlüğünüz nedir?

CSGO için kullanım normal CSGO işlemci ağırlıklı oyun, ama bu ekran kartı kötü olması durumuna olmaz.
Kaç FPS aldığını bize söylermisin ortalama FPS düşük ayarlarda falan...

Çözünürlüğünüz nedir?
CSGO için kullanım normal CSGO işlemci ağırlıklı oyun, ama bu ekran kartı kötü olması durumuna olmaz.
Kaç FPS aldığını bize söylermisin ortalama FPS düşük ayarlarda falan...

1080P'de oyunlarımı oynuyorum.

GTA V'te şuan denediğimde ultra ayarlarda GPU kullanımı %55-90 arası sürekli artıp azalıyor, overwatch'ta da aynı şekilde. GTA V'de FPS ise 45-90 arası gidip geliyor. Overwatchta V-SYNC kapatmama rağmen sabit 75 gözüküyor.

Pubg'de ise ultra ayarlarda bu şekilde.

GPU usage sürekli dalgalanma içinde ayrıca Pubg'de olmasa da GTA V'te 7000 küsür mb RAM kullanıyor.

Şimdi şöyle bir olay var çözünürlük darboğazı diye. Onunla alakalı mı bilmiyorum ama paylaşayım.
Çözünürlük düşük olunca ekran kartı daha çok FPS vermeye çalışacaktır ama işlemci bunu kaldıramayacaktır. İşlemci ekran kartının çizimine yetişemezse darboğaz olur. Kasar ve donar. Çözünürlük yüksek olduğunda ekran kartına daha çok yük biner ve bu yük daha az FPS gösterimine sebep olur. Yani daha verimli oynarsınız.

1080p, İ5 8400 - GTX 1070Ti sistem olarak izlediğim videolardan çok farklı değerler alıyorum. Geneli %95-99 GPU kullanımında. Youtube linki vermek yasak mı bilmiyorum fakat yazdığım cümleyi aratırsanız testleri göreceksinizdir.

Hocam disk ve bellek kullanımı ne halde bakıyor musunuz?

GTA 5 konsol portu bir oyun GPU kullanımının orantısız olma durumu var.
PUBG zaten sorunlarla dolu bir oyun ondada bu tarz sorunlar olabilme ihtimali var.

Sistem kaynakları ve Oyun için bellek kullanım oranı sınır seviyelere yaklaşırsa ani FPS düşme sorunu yaşanacaktır. Ani FPS düşmelerinde GPU kullanımı orantısız gözükebilir.
Güncel oyunları Yüksek ayarlarda sorun yaşamadan oynamak istiyorsanız 16 GB bellek miktarı olması gerektiğini düşünüyorum.

DDU rehberine göre ekran kartı sürücüsünü kaldırın. Sürücüyü sitesinden tekrar yükleyin.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi
Sürücüleri Yükle | NVIDIA
Nvidia denetim masasından Güç yönetimi modu'nu Maksimum performansı tercih et olarak değiştir.

Bağlantılardaki sürücüleri yükle.
Intel Chipset Sürücüsü - INF Update Utility
https://downloadmirror.intel.com/27681/eng/SetupRST.exe

Bakım yönergelerini uygula.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Hocam disk ve bellek kullanımı ne halde bakıyor musunuz?

Disk'e bakmadım fakat PUBG'de görülen RAM miktarını GTA V'de ise 7000 küsur MB RAM kullanıyor.

GTA, PUBG gibi oyunların yanı sıra BF1'de de aynı sonucu aldım, genel olarak bütün oyunlarda şu anda aynı sıkıntı var. GPU kullanımı düşük, CPU kullanımı normal. Ayrıca FPS'te dalgalanmalar oluyor. Son olarak da yukarıda da belirttiğim gibi izlediğim videolarda ki FPS değerlerine yaklaşmıyor bile.

Sorunu çözdüm arkadaşlar. Yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm ise tamamen RAM kaynaklıymış. Oyunlarda 8 GB tek kanal RAM'de 7.6-7.8 civarı RAM kullanımı oluyordu, bu yüzden GPU kullanımı sürekli dalgalanma içindeydi. Şimdi bir 8 GB RAM daha ekledim sistemime, iki kanal üstünden şu an hiçbir sıkıntı olmadan, internette izlediğim gördüğüm FPS'lerde oynuyorum oyunlarımı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…