i5 8400 ve GTX 1070 Ti Sistem Nasıldır?

Alper ÖZYURT

Decapat
Bilgisayarımı yeni aldım ve iyi olup olmadığı hakkında şüphelerim var, eğer yükseltmem gereken bir şey varsa para biriktirmeye başlamalıyım.
  • İşlemci =i5 8400 2.8GHz (max 4.00 GHz)
  • Ekran kartı =MSI 1070Ti Armor
  • Anakart = MSI z370-A pro
  • RAM = (16 x1) HyperX 2400MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM seçimi çift kanal olsa daha iyi olurmuş. Depolama kısmında SSD bulunduruyorsanız bir eksiği yok diyebiliriz.

Bilgisayarımı yeni aldım ve iyi olup olmadığı hakkında şüphelerim var, eğer yükseltmem gereken bir şey varsa para biriktirmeye başlamalıyım.
  • İşlemci =i5 8400 2.8GHz (max 4.00 GHz)
  • Ekran kartı =MSI 1070Ti Armor
  • Anakart = MSI z370-A pro
  • RAM = (16 x1) HyperX 2400MHz
Gayet iyi sistem. Değiştirmeye değer bir şey görmüyorum.

İşlemcin 8.nesilin en alt modeli anakart Z300 çipsetli en ucuz model (ben de aynısını kullanıyorum). RAM tek modül dual channel yapsan daha iyi olur. Yükseltsen anakarttan başlaman gerek dediğim gibi en ucuz model anakart o ama onu yükseltmek şu an için gereksiz 1-2 yıl sonra çıkacak işlemciler farklı çipsetler isteyecektir. Gayet güzel sistem illa bir şeyi yükseltmek istiyorsanız NVM.e SSD ekleyin ve kesinlikle 2. RAMi takın. Oyunlar artık 8in üzerinde kullanıyor.

Edit: Keşke 16X1 yerine 2x8 yapsaymışsınız. Bu haliyle güzel sistem kafanızı takmayın.

Sistem güzel. Anakartın 4 slot olduğu için 8X2 yapabilirsin. Dual Channel her zaman daha iyidir az da olsa FPS farkı veriyordur. İleride 32 bile yaparsın zaten 64 yapacağını düşünmüyorum. CL16 değerine sahip bir RAM'mi o yoksa 15'mi bilmiyorum ben sana şu RAM'i önerebilirim. Hem ucuz hem de 3000 MHz ama CL16 alırken müşteri temsilcisini arayıp stokta olup olmadığını sorarsın.

İşlemcin 8.nesilin en alt modeli anakart Z300 çipsetli en ucuz model (ben de aynısını kullanıyorum). RAM tek modül dual channel yapsan daha iyi olur. Yükseltsen anakarttan başlaman gerek dediğim gibi en ucuz model anakart o ama onu yükseltmek şu an için gereksiz 1-2 yıl sonra çıkacak işlemciler farklı çipsetler isteyecektir. Gayet güzel sistem illa bir şeyi yükseltmek istiyorsanız NVM.e SSD ekleyin ve kesinlikle 2. RAMi takın. Oyunlar artık 8in üzerinde kullanıyor.

Edit: Keşke 16X1 yerine 2x8 yapsaymışsınız. Bu haliyle güzel sistem kafanızı takmayın.
Teşekkür ederim SSD var ramide önüzümdeki sene takmayı planlıyorum

Bir de 1070 ti beni 4 sene boyunca en azından yüksek grafiklerde götüreceğine inanıyorum işlemci ve anakrtın değişmesi ekran kartlarını etkiliyor mu

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı