i5 8400 ve GTX 1080 sistem toplama

canarda4342

Hectopat
Bir sistem toplamak istiyorum i5 8400 ve GTX 1080'li. Çoğunlukla video editliyorum ve oyun oynuyorum.
  • NZXT 500i
  • NZXT Kraken X62
  • i5 8400
  • GTX 1080
  • G.Skill Trident Z RGB DDR4 16GB (2x8GB) 3000Mhz Ram
  • Samsung 970 Evo Plus NVMe 500GB
Aklımda beliren parçalar bunlar şunu alma dediğiniz parça varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca anakart ve PSU arayışı içindeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız işlemci de ekran kartı da günümüz piyasasında alınması çok anlamsız parçalar. Aynı veya daha uyguna fiyata çok daha iyileri alınabiliyor. Net bütçe belirtirseniz daha iyi bir sistem oluşturabiliriz.

Merhabalar, Yorumun için teşekkür ederim lakin ben parçaların bir kaçını ikinci el almayı düşünüyorum ortalama 7000TL Fiyat bandında olucak parçalar

Sistem parçalarınız gayet güzel görünüyor. İntel size 1080p çözünürlükte çok güzel performans verecektir. Şuanki işlemci modeline göre B360 serisi anakart işinizi görür. Fakat ilerde İNTEL işlemcinin K serisi modeline geçme ve overclock düşünceniz varsa size Z370 ile Z390 anakart modelini almanız gerekmektedir. Bütçeniz belli olmadığı için kesin konuşamıyorum.

Bütün parçaları mı ikinci el alacaksınız?
Hayır bütün parçaları ikinci el almayacağım lakin şuanlık düşüncem ekran kartını ikinci el almak.

Bende Z370-G Serisine bakmıştım sizce nasıl olur?

GTX 1080 ile aynı veya daha uygun fiyata çok daha iyi performans veren bir kart söyler misiniz? Yanlış anlamayın, bende ekran kartı alacağım da merak ettim.

GTX 1080 ile aynı veya daha uygun fiyata çok daha iyi performans veren bir kart söyler misiniz? Yanlış anlamayın, bende ekran kartı alacağım da merak ettim.
1080 piyasadaki sıfır fiyatı 4000 TL civarında, onunla aynı FPS değerlerini neredeyse sağlayan 2060 ise 2800 TL bandında bulunuyor.

1080 piyasadaki sıfır fiyatı 4000 TL civarında, onunla aynı FPS değerlerini neredeyse sağlayan 2060 ise 2800 TL bandında bulunuyor.
Yaklaşık aralarında 3fps farkı varmış galiba, ama RTX'de ray tracing özelliği var. Haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…