i5 8400 vs i3 8350K

Makaleler
10
Yer
Muğla
Daha fazla  
Meslek
fotografcı
Merhaba arkadaşlar.
İşlemci seçiminde arada kaldım. i5 8400 mü yoksa i3 8350K mı alacağıma karar veremedim.
BLq66L.png

Alacağım sistem;
GIGABYTE B360M AORUS GAMING 3 Intel B360 8th Gen Intel Soket 1151 DDR4 2666MHz DVI HDMI Anakart
Intel Coffee Lake Core i3 8350K 4.0GHz 8MB Cache LGA 1151
Kingston 4GB HyperX Fury Black DDR4 2666MHz CL15 Single Ram x2
Akasa Venom R10 RGB Liquid Cooler

Son düzenleyen: Moderatör:
i5'in önbelleği ve çekirdek sayısı daha fazla 6 çekirdek ama frekans değeri 2.8 GHz.
i3 4 çekirdek ama frekans hızı i5'e göre çok iyi (4GHz). Senin yerinde olsaydım eğer iyi bir soğutucu ile Overclock yaparak frekans değerini 3.4GHz'a yükselterek gerçek 6 çekirdekli i5'i tercih ederdim.

GameTURK isimli arkadaş zaten RAM'in sonunda X2 işareti koymuş. Yüksek ihtimal Dual olarak yapacaktır, böyle bir sisteme 4 GB RAM yetersiz kalabilir.

RAM 8 GB zaten, HDD, ekran kartı vs var upgrade yapacağım.
Asus ROG B360 bu hafta içinde gelir, bence alıcaksanız onu bekleyin. 8400 veya 8500 alabilirsiniz. 8GB RAM almanız gerekiyor, yoksa pek bir oyun oynayamazsınız.
RAM zaten 8 GB X2 yazdım oraya Gigabyte almamın sebebi biraz da ışıklı olması, yanında RGBW LED şerit veriyorlar ve tek dijital LED çıkışına sahip, anakart Gigabyte Aorus serisi.

Resimdeki site yanlış sonuçlar veriyor kardeşim. Ceza yedim onun yüzünden. :) Alacaksan kesinlikle i5 8400 tabi 100 TL fazla verirsen i5 8500 geliyor. Hem psikolojik sınır olan 3.0 GHz'de çalışıyor taban frekansı. :)

Bu iki işlemci arasından tabi ki i5 8400 tercih edilmeli. Turbo frekansı ile 4 GHz'e kadar çıkıyor zaten. Bu işlemcilerdeki temel frekans tüketicileri çok fazla yanıltıyor sanırım. i3 8350K'yı 4.8 GHz'e çıkarınca oyunlarda i5 8400'ün birazcık önüne geçiyor ama bu onu daha tercih edilebilir bir model yapmaz. Soğutma masrafı, anakart vs. işin içine girince yine verimsiz bir adım oluyor. Yukarıda bir soru sormuştum ama büyük ihtimal yine uyarı alacaksınız ve biraz geç dönüş yapacaksınız.

Son düzenleme:
Alacağınız anakart zaten OC. için uygun değil. İ3 8350K almanızın bir esprisi kalmıyor. İ5 8400 sistem ile GTX1070Ti ekran kartını besleyebilirsiniz. Ayrıca anakart alırken gaming falan olayı yerine özelliklerine bakarak alırsanız daha ucuza anakart alabilirsiniz. İlk etapta soğutucuda almayın derim. Belleği 8*2 GB alın bütçenizi hafifleterek. (Bu benim tavsiyem. İlerde boş slot yok vah dememeniz için)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı