i5 8400 vs i5 9400F

ozqur333

Decapat
Geçenlerde i5 8400 işlemci aldım fakat üretim hatalı çıktı ve aldığım yere iade ettim. Ben tam aldıktan sonra 9400F modeli ortaya çıktı. Hali hazırda MSI B360M Gaming Plus anakartım ve GTX 960 ekran kartım var. Deli dehşet oyun oynayan birisi değilim. Bilgisayar değiştirmemde ki amaç oyun oynamanın yanında mesleğim olan yazılım ile de uğraşmak. Bunun için mümkünse Windows ortamının yanında OS X'de kullanmak istiyorum. 9400F modelinde dahili bir GPU yok ama %5 daha 8400'e göre performanslıymış. Sizce hangisini almalıyım veya düz i5 9400'ü beklemeli miyim ? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangisini daha ucuza buluyorsanız onu alabilirsiniz. 9400F için anakartınıza BIOS güncellemesi yapmanız gerektiğini unutmayın. Bu güncelleme için de 8. nesil işlemci takılması gerekiyor. Eğer bu detayla uğraşmak gibi bir niyetiniz yok ise, 8400 öneririm.

Anakartımın son BIOS güncellemesini yaptım zamanında. Beni bu F takısı korkuttu sadece. Normalde performans farkı olmasa bile son çıkanı almak daha mantıklı ama dahili bir GPU olmaması ilerde herhangi bir sorun çıkartır mı bilmiyorum. Bu yüzden 9400'ü bekleme gibi bir düşüncem de var. Ama 2 ay gibi bir süre sonrasında gelecekse iki işlemciden birini almak daha mantıklı.

İşlemcide dahili GPU olup olmaması bir sorun değildir. Harici ekran kartınız varmış zaten, ihtiyaç duymazsınız. Genelde önce işlemci alıp bir süre ekran kartı almayanlar için koyuyorlar. Maliyetten kısmak için belli ki i5 9400f'ten kaldırmışlar. i5 9400 çıkar mı bilmem ama çıkarsa 9400f'den performans olarak farkı olacağını düşünmüyorum. Beklemeye de değeceğini düşünmüyorum.

Teşekkür ederim ilginiz için. Önceden AMD FX 6100 işlemcim vardı ve sattım. Onda da dahili GPU yoktu. Ama nedense hep GPU'lu Intel işlemciler Windows'ta bile sanki animasyonlarda daha başarılıydı. Render alırken herhangi bir sıkıntım olmaz diyorsunuz yani ? Bir arkadaşım render alırken yük harici GPU'ya biner ve YouTube gibi ortamlarda hafif kasılmalar yaşayabilirsin dedi. Bu doğru mudur ?

Yine de İ5 9400F'i küçümsemeyin. İçinde dahili grafik birimi olmadığı için yüksek MHz fabrika çıkışlı oluyorlar. 700 MHz fark var. Ayrıca İ5 9400F'te İ5 8600 ile aynı güçte. Normal İ5 9400 çıkar mı bilmiyorum.

Yanlış bilgi vermeyin.

i5 8400 baz, tüm çekirdekler, 2.8 GHz
i5 9400f baz, tüm çekirdekler, 2.9 GHz

i5 8400 turbo, tüm çekirdekler, 3.8 GHz
i5 9400f turbo, tüm çekirdekler 3.9 GHz

i5 8400 turbo, tek çekirdek, 4.0 GHz
i5 9400f turbo, tek çekirdek, 4.1 GHz

IPCleri de eşit. Hâliyle aralarındaki fark %5 kadar bir şey.

Yanlış yazmışım benim hatam. 100 MHz fark var o halde. İ5 9400'de var ama Türkiye'de yok sanırım. Yine de aralarında fiyat farkı çok az olduğu için hem güncel nesil olduğundan hem de %5 performans farkından tercih edilmesi gereken işlemci İ5 9400F olur. Yok UHD'ye ihtiyaç olursa İ5 9400F'te bulunmadığı için ve İ5 9400'ün de büyük ihtimalle pahalı bir fiyatla çıkacağı için İ5 8400 almak mantıklı.

Elbette i5 9400f tercih edilmeli, daha ucuza bile bulunabiliyor, ona bir şey demedim zaten. Ama 700 MHz ciddi bir fark, öyle bir fark olsaydı i5 8400'ün lafı bile edilmiyor olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…