i5 8600 ısınma sorunu

Kaaysu

Decapat
Öncelikle herkese merhaba. Sistemimden gayet memnunum: MSI 1060+ ekran kartı ve işlemci olarak ise Intel-8600 var fakat yaz aylarına geldiğimizde kasadan mıdır bilmiyorum ama işlemcim aşırı bir şekilde ısınıyor. Kışın gözlemlediğim ısı en fazla 75 olurken yazın bu derece 90'lara kadar çıkabiliyor. Lite Box 5 ile ilgili hava sirkülasyonu şikayetlerine baktığımda çözüm olarak kasanın kapağının bir nevi kesilmesini gördüm fakat bu seçenek bana pek mantıklı gelmedi. İşlemcimin sıcaklığını düşük tutmam için ne yapmam gerekir? Kasa kapağını delmek tek çözüm mü? Yoksa biraz para verip sıvı soğutucu mu almalıyım?

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler

İşlemci soğutucusunu değiştirmeniz gerekiyor. Öneri olarak, kendi kullandığım bu soğutucuyu öneririm.
Rica etsem işlemcinizin yük altındaki ısı değerini yazabilir misiniz? Bir de bu kasanın hava sirkülasyonunun kötü olduğunu biliyorum. Hava sirkülasyonu kötü iken hava soğutma almak ne kadar mantıklı bir tercih?

Bende de aynı işlemci var ve stok soğutucusu mevcut. Benim ısı değerlerinde sorun yok, kasa ile alakalı olabilir.
Ben de kasa ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu problem sonucunda kullanıcıların yaptığı çözümlere baktığımda. Kasanın ön kapağını delenler olmuş. Çok sağlıklı bir çözüm olacağını düşünmedim ama gerekirse delebilirim.

Rica etsem işlemcinizin yük altındaki ısı değerini yazabilir misiniz? Bir de bu kasanın hava sirkülasyonunun kötü olduğunu biliyorum. Hava sirkülasyonu kötü iken hava soğutma almak ne kadar mantıklı bir tercih?
Yükte 55-60 derece alıyorum. Ama arkadaşın da dediği gibi, işlemci soğutucusunun anakarta oturduğundan emin olun.

stok soğutucunun anakartta ki yuvaya tam oturduğundan emin ol. Termal macun değiştirmeyi dene ucuz yolla sorunu giderirsin belki.
Zaten ben bu ısı problemi yüzünden kasamı 3 kere vatan'a geri götürdüm. Hatta son götürüşümde işlemciyi değiştirip yenisini verdiler. Anakartımı da değiştirip yenisini verdiler. Bu arada anakartım Msi Z370 Gaming Plus.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı