i5 8600 ve GTX 1050 Ti sistem toplama

bakaykutçum

Decapat
Sizce bu sistem iyi mi? 3200 MHz RAM almak istedim o nedenle anakart fiyatı da yükseldi tabii ki. Elimde bir HDD var o nedenle sisteme eklemedim, max bütçem bu civarlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum yüksek frekanslı RAM kullanma isteğini anladım. Ondan dolayı da anakart fiyatı yükselmiş ancak bir sistemdeki işlemci ekran kartından daha pahalı olmamalı diye düşünüyorum şahsen.

O işlemci için o ekran kartı hoş olmaz (50 Ti gereksiz olur). Ram frekansını abartmanıza gerek yok. Intel bir sistem ne de olsa. Anakartı kısıp ekran kartını da GTX 1060 3 GB alırsan bariz performans farkı alırsın.

Son düzenleme:
Oynayacağı oyunlara bağlı bence artık. Sürekli PUBG CS:GO oynayan birisi ekran kartına aşırı abanmayıp işlemciye yüklenmesi bence çok daha mantıklı ki reddit'te falan bunun tartışmaları sürüyor. Bence güzel sistem ve ekran kartı olarak ileride upgrade edilebilir rahatlıkl.

Şu işlemci ekran kartından daha önemsizdir algısını ne zaman kıracaksınız? Eskiden de ekran kartını VRAM'ine göre yargılıyordunuz o leveli aştınız sırada bunu aşmak mı kaldı? Sıradaki levelde bizi neler bekliyor çok merak ediyorum.

Ekran kartı lüks işidir, 1050 Ti ile de kasmadan oynayabildiğin bir oyunu 1060 yapmak tamamen lükse bağlıdır ama işlemci lükse bağlı değildir. İşlemcilerin her zaman iyi olması gerekir ana karttaki en değerli parça işlemcidir.

Eğer ekran kartlarının içerisinde bulunan işlemciyi bilgisayar işlemcisi olarak kullanabiliyor olsaydık işte o zaman ekran kartları işlemciden daha değerli olurdu ancak ekran kartı içerisindeki işlemci sadece ekran kartına yarar başka bir şeye yaramaz.

PSU dışında senin isteklerine göre güzel bir sistem olmuş dostum, burada yazılanlara bakma bakarsan beynin yanar. Çünkü birisi şöyle yap birisi böyle yap diyecek. Kasayı Frisby alabilirsin ama içerisindeki PSU Frisby olmasın. FSP, XIGMATEK, ZALMAN, COOLER MASTER gibi markaların 80+ sertifikalı güç kaynaklarını tercih edebilirsin.

Teşekkürler yorumunuz için bu konu beklemedeyken başka bir konuda bir arkadaş Falcon 8460 (Donanım Arşivi) i5 8400 2.8 Ghz 8 GB 1TB GTX-1060 6GB Gaming (Oyuncu) Bilgisayar bu sistemi önerdi kafama da oldukça yattı SSD de eklersem tam bütçemi kullanmış olurum sanırım sizin bu sistem hakkındaki fikrinizi çok merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…