i5 8600K - GTX 1070 sisteme yükseltme önerisi

erdemkosk

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, uzunca zamandır kullandığım bilgisayarın bilgilerini aşağıya bırakıyorum.

Şu ana kadar ortalama 6 yıldır bana hiç sorun çıkartmadı. Ancak değişen zamanla upgrade mi etmeliyim yoksa yeni sıfır bir PC mi toplamalıyım arada kalıyorum.
Bu sebeple önerilere açığım.

İşlemci:
Name Intel Core i5 8600K.
Code name Coffee Lake.
Package socket 1151 LGA.
Technology 14nm.
Specification Intel Core i5-8600K CPU @ 3.60GHz

Ekran kartı:
ASUS GeForce GTX 1070.

Sisteminde CPU için su soğutma bulunuyor.
Type DDR4.
Size 16384 mbytes.
Channels # Dual.
DRAM Frequency 1495.6 MHz.

Bilgisayarımın Spec'leri bunlar.
Şu an 1080p oyuncusuyum. 2K ya geçmek güzel olabilir ama dediğim gibi aslında 4K gibi bir tercihim yok şu an.

Genel olarak bu işlerden çok anlamıyorum. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Bütçeniz ne hocam? Yeni bir sistem almak daha mantıklı olabilir. Sıfırdan bir sistem için bütçeniz kaç olur bu sistemi sattığınızı düşünürsek?

Hocam hızlı cevap için teşekkürler. Bu sistemin güncel fiyatı sizce nedir satılmak istense? 25 - 30 bin tl gibi bütçem olur diye düşünüyorum

Hocam hızlı cevap için teşekkürler. Bu sistemin güncel fiyatı sizce nedir satılmak istense? 25 - 30 bin tl gibi bütçem olur diye düşünüyorum
2.el piyasasını pek bilmiyorum ama o bütçe aralığında RTX 3080 sistem alınabilir örnek bu.

B550M-K
3600MHz Ram
SSD 1TB (Adata olabilir 250TL fark ile Kingston ile fazla fark olmayacaktır)

Olarak özelleştirirseniz 2K için gayet iyi sistem olur. 1080p'de oynatır fakat çok rahatsız etmese de biraz darboğaz olabilir 5800X3D gibi işlemcilere kadar yükseltilebilir bütçeye göre. Sistemdeki özelleştirmeler belli zaten.

Site güvenilir.

AMD Ryzen 7 5800X3D,
ASUS PRIME B550M-K,
Adata XPG 8GB 3600MHz DDR4 Single x2
seçtim peki sıvı soğutma ve kasa için bir görüşünüz olur mu ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı