i5-8600K RAM, SSD ve HDD Tavsiyesi

Ferit Özgür

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda masaüstü PC toplamaya başladım. Bileşenleri belli sürelerde alıyorum ve şu ana kadar aldıklarım;

ASUS TUF Z370-PLUS GAMING INTEL Z370, DDR4, LGA1151v2, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI,HDMI ATX Anakart - inventus

Ve:

INTEL Core i5-8600K Coffee Lake 3.60GHz-4.30GHz, 9MB, 95W, 6/6, DDR4, 14nm, LGA1151v2 soğutucu yok İşlemci - inventus

Sıradaki alacağım bileşenler ise,
(2x8Gb) RAM
1TB HDD
Ve SSD olacak sizden bunlar için öneriler bekliyorum.

SSD için ise kararsızım 120 veya 240 GB olarak almak arasında ne kadar fark olacak (bildiğim kadarı ile sadece windows kurmak amaçlı olucak SSD )

Bir de M2 SSD var yine sadece windows kurulacak düşüncesi ile yola çıktığımdan normal bir SSD ile arasında ne fark olacak, fiyatı daha yüksek olduğundan dolayı değer mi fazladan para vermek için.

Bir ikinci sorumda farklı farklı sitelerden (İnventus, Sinerji vs.) önerilerde bulunuyorsunuz bu siteler güvenilir midir gerçekten? Onu da belirtirseniz sevinirim.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD yi 240 GB tercih ediyorum ben. Windows kuruyorum aktif olarak oynadığım 2-3 oyunu da SSD ye kuruyorum. Yeni oyunlara geçince HDD den SSD ye aktarıp oynuyorum. O yüzden 240 GB tavsiye ederim. Aktif Disk yazma işlemi yapmıyorsanız sürekli PRO 960 almayın. Corsair LE ve Kingston kullandım ikisi de gayet iyiydi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı