i5-8600K Sisteme MSI GTX 1060 Eklemek

RodinHills

Hectopat
Öncelikle merhaba.Forumda yeniyim ve "Üst Seviye Oyun F/P" Sistemi ile alakalı bir kaç sorum olacaktı.(Yazmayı unutmuşum soldaki bileşenler alınacak) Öncelikle bu sistemde ekran kartını değiştirmek istiyorum. , MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 GAMING X 6G 6GB ekran kartı ile değiştirmek gibi bir isteğim var.Fakat bir çok video izledim bunların birinde orada belirtilen ASUS ekran kartı ile giriş çıkış sayısında farklılıklar olduğundan bahsediyordu.Bu sistemde bu değişiklik yaratır mı?

İkinci sorum ise bütçe yetersizliğinden ötürü yeni bir monitör alamam yüzünden eski monitörümü kullanmam ile alakalı.Eski monitörüm "Acer K202HQL" modeli.900P çözünürlüğü ve VGA girişi bana problem yaratıyor.VGA dönüştürücü ile dönüştürmeyi planlıyorum fakat ekranda yırtılmalar dalgalanmalar olabileceği söyleniyor.Şu an bu ekranı değiştirme şansım yok önümüzdeki bir yıl içerisinde değiştirebilirim ancak. Oyunlardaki görüntü yırtılması ne derece olur? Göz yoracak seviyede mi olur? Açıkcası 6K'lık bir sistem toplayıp üstüne kullanamamak inanılmaz üzer beni.Alacağım HDMI to VGA dönüştürücüsünün kaliteli ya da ucuz olması ekrandaki yırtılmanın derecesinde etkili olur mu?

Üçüncü problemim ise bu sistem içerisinde ne yazık ki SDD'ye param yetmiyor.SDD sadece oyunların açılış hızını mı etkiler yoksa oyunlarda textureların yüklenme hızını da etkiler mi? Evet üç farklı sorum var, umarım konuyu yazarken kuralları ihlal etmemişimdir dediğim gibi forumda yeniyim. Yanıtlarınızı bekliyorum :)

Opera Anlık Görüntü_2018-03-27_205135_www.technopat.net.png

Son düzenleme:
Monitörümde sadece VGA girişi var. Bu nedenle aktif dönüştürücü alacağım, ekranda çıkabilecek yırtılma dalgalanma vb şeylerin dönüştürücünün kalitesine bağlı olup olmadığını merak ediyordum. Ayrıca 1060 takabileceğimi biliyorum ama (bu çok cahilce olabilir çünkü kasanın içindeki kabloların nereden nereye bağlandığını bilmiyorum) Msi kartın pinlerinin daha fazla olduğunu buna bağlı olarak psu ile alakalı problem çıkarabileceğini duymuştum. Ne kadar doğrudur bilmiyorum zaten ben tüm sistem ile uyumlu olur mu diye sordum yoksa i5 8600K'ya 1060 takabileceğini ben de biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu 900P monitör ile alakalı da korkum var. Başka bir yerde okumuştum, çözünürlük olması gerekenden küçük olduğu için fps yüksek oluyormuş ve ekran kartı maks performans vermiyormuş. Buna bağlı olarak cpu çok yükleniyormuş oyunlarda ani fps düşüşleri olabiliyormuş. Ne derece doğrudur? Çözümü varsa nedir?

900P için 1060 fazla kalıyor elbette. Dönüştürücü ile yirtilmanin bir alakası yok. Yırtılma monitörünün HZ değeri ile alakalı bir durum. Mesela 60 HZ monitörün var eğer oyunlarda bu değirin çok üstüne çıkarsa yırtılma yaşanır. V-SYNC açarak yırtılmayi engelleyebilirsin. Ancak bu defa da kartın daha çok FPS verebilen bir kart durumundayken sen onu 60 FPS üstüne çıkmamasına neden oluyorsun. Çözünürlük düştükçe de işlemciye binen yük artar. O kasadaki PSU bu sistem için yeterlidir. O güç kaynağının bağlantılarını kontrol zaten büyük ihtimal alacağın 1060 modeliyle ilgili bir bağlantı sorunu yaşatmayacaktir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani anladığım kadarıyla ben V-Sync açtığım zaman ne yırtılma problemim meydana gelir ne de işlemci zorlanır ne de fps düşüşleri meydana gelir doğru muyum?

Hayır V-Sync açık iken fps sabitleneceği ve 60'da kalacağı için işlemciye çok yüklenmeyip buna bağlı olarak düşüşlerin olmayacağını düşünüyorum doğru mudur ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı