Oyunlarda çok fazla FPS düşüşü oluyor. Örneğin: Assassin's Creed Odyssey ve RDR2 oyunlarında Benchmark testi yaptığım zaman minimum FPS bazen 5-6, bazen 1 bile gösterdiği oluyor. Need for Speed heat oyununda hiçbir sorun yokken, oyun bir anda kaza yapmışım gibi FPS düşüşleri yaşıyor ve çok can sıkıcı bir hale bürünüyor.
Bu darboğazdan mı kaynaklı yoksa nedir bilmiyorum. İşlemciye BIOS üzerinden Boost yaptım hiçbir fark olmadı. Oyunlar korsan değildir, DDU ile yazılım sildim ve tekrar yükledim, BIOS son sürümde güncel. Bilgisayarda iki fan 5 saniye çalışıyor 2 saniye duruyor, zorlayan oyunlarda sürekli çalışıp duruyor sabit bir çalışma yok.
Daha önce benzer konu açmıştım fakat hiçbir şekilde çözüme ulaşamadım. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Anakart: MSI Z370 GAMING PRO Carbon.
Işlemci: i5-8600K.
RAM: 8 GB+8 GB Corsair Vengeance DDR4 16 GB.
PSU: Seasonic focus Plus 650 Gold SSR-650FX 650W 80+ Gold.
Ekran kartı: ASUS TUF GeForce GTX 1660 Ti OC 6 GB GDDR6 192 Bit.
Ayrıca anlam veremediğim bir başka nokta. Oyunlarda High, Very High ve Ultra ayarlarda aşırı fps farkı olmuyor. Hatta kimi zaman aynı fps leri alıyor gibiyim.
Ayrıca anlam veremediğim bir başka nokta. Oyunlarda High, Very High ve Ultra ayarlarda aşırı fps farkı olmuyor. Hatta kimi zaman aynı fps leri alıyor gibiyim.
Ayrıca 1-4-8fps kadar düşmesi çok can sıkıcı. i5-8600k darboğaz yapacak kadar kötü bir işlemci mi? internette aynı işlemci ve ekran kartı ile yapılan testlere bakıyorum sorun göremiyorum. Lütfen bilgisi olan varsa yardım etsin. Assasins Creed Odysey performance kayıt görüntüsü ektedir.
@Anılcan Gül Z370 anakartın da varken bence işlemciye iyi bir OC yapabilirsin. 5GHz civarına kadar yolu var. Bende 9600K var o bile 1660Ti kartımla arada %100 kullanıma ulaşıyor.
@Anılcan Gül Z370 anakartın da varken bence işlemciye iyi bir OC yapabilirsin. 5GHz civarına kadar yolu var. Bende 9600K var o bile 1660Ti kartımla arada %100 kullanıma ulaşıyor.