i5-8600K ve GTX 1080 Sistem Küçük Donmalar ve FPS Sorunu

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 ay önce Vatan mağazasından bilgisayar topladım özellikleri şu şekilde:
  • i5-8600K
  • MSI GTX 1080 Gaming
  • MSI Z370 Tomahawk
  • Kingston Hyperx (2x8) 16 GB 2933Mhz Cl 15
  • Cooler Master ML120L
  • Cooler Master Masterbox Pro 5 700W
  • Samsung 860 EVO 500GB
  • Benq XL2411p 144hz 1ms
Windows 10 Home 64 bit kullanıyorum ve güncel durumda. BIOS sürümüm bu şekilde güncel:

Ekran kartı güncelleştirmelerimi yaptım. Oyunların hepsi SSD'ye kurulu durumda ve Intel chipsetimi buradan indirip -overall komutu ile yükledim: Download Chipset INF Utility

CS:GO'ya girdiğimde FPS çok iyi durumda 250 FPS üstü oynuyorum ama bazen düşüyor 200'lere ama bu normal ancak oyunu oynarken küçük kasılmalar hissediyorum ateş ederken bazen o his artıyor. Geçen günler GTA 5 yükledim ancak FPS droplar yaşadım ve oyunu oynamakta sorunlar çıktı. Oyun içinde 5-6 dakikalık bir kayıt alıp FPS düşüşü olan yerleri kestim ve küçük bir video hazırladım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Videoda göreceksiniz pause menüsünde ayarlara girdiğimde bile farem takıldı FPS düşüşleri oldu. Videoda %1 ve %0.1 FPS değerlerini de göstermeye çalışmıştım ancak Afterburner'da bir türlü doğru yapmama rağmen gözükmedi ekranda. Eski sürümleri de denememe rağmen bir türlü ekranda çıkmadı.

Ayrıca dizi film izlerken bile aniden yaklaşık 0.3 saniye civarı süren donmalar gördüm ve Afterburner'da değerleri kontrol etmeye başladım. Donmaların olduğu saniyelerde sıcaklık normalde 40 derece civarında gezerken aniden 45-50-55 dereceleri görüyor ve tekrardan iniyor 40 derecelere. Ekran görüntüsü şu şekilde:

Yük altında olmadan bile 1 saniyeliğine sıcaklık birden fırlıyor anlamış değilim.

Sorunu çözebileceğimize inanıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs taraması yaptınız mı? Sistem boştayken o frekanslar pek normal değil gibi.

Mümkün olduğunca arka planda çalışan gereksiz işlemleri kapatamaya çalışın. Buna AV'ler de dahil. Ayrıca, GTA 5'i niye yüksekte oynuyorsunuz? Bütün ayarları sonuna kadar açın.

GTA 5 de yıldız yapınca bende de takılma sorunu oluyordu. Aylar sonra anladım ki sorun Logitech'in yazılımı yüzünden oluyormuş. İşlemciye yüklendiği için.

Bkz: GTA 5 Yıldız Yapınca Nesnelerin Geç Renderlanması Sorunu

Ben denize yaklaşınca ve deniz kenarına gidince çok donmaya başlıyor.

Bu frekanslar boştayken hepmi böyle yoksa arada bir frekanslar yukselip iniyormu bostayken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…