i5 8600K ve GTX 1080 Sistemde GPU Kullanımı Anlık %1'e Düşüyor

alper.gov

Hectopat
Yeni bir bilgisayar topladım. Topladığım bu bilgisayarda, FSP anlık olarak (1 saniyeliğine) düşüyor (Örn. GTA 5'te normalde 120/130 olan FPS, birden 30/40'a düşüyor) ve GPU kullanımı anlık o düşüş esnasında %1'e gelip tekrar normal haline dönüyor. Bu sorun oyun oynarken bazen 2-3 dk da bir kez oluyor. Bazende 3-5 saniyelik periyotlarla tekrarlanıyor. GPU kullanımının %1'e düşmesi neticesinde de ekran 1 saniye kadar donuyor. Sistemim şu şekilde;
  • İşlemci: İ5 8600K/ Gamepower 120mm sıvı soğutma
  • Anakart: Asus Z370-A Prime
  • RAM: 2x8 GB Gskill Sniperx 3000 MHz DDR4 (sol baştan 2. ve 4. slotlara takılı)
  • Ekran Kartı: Asus GTX 1080 Rog Strix
  • Windows SSD'de kayıtlı, oyunlar Segeate Barracuda 2TB HDD üzerinde kayıtlı.
  • Thermaltake 600 Watt 80+ PSU
Sistemde ısınma sorunu yok. Sorunu forumlarda epeyce bir süre araştırdım ancak herhangi bir şey bulamadım. Bu sorunla daha evvel karşılaşanınız oldu mu ? Veyahut sorun hakkında herhangi bir fikri olan var mıdır ?
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet memtest uzun sürdü. Halen bitmedi ancak şuanda bile 500.000 den fazla hata buldu. Bu belleklerin arızalı olduğunu mu gösterir veya mevcut arıza bu sebeple mi olmuştur.

Dosya Ekleri

• SmartSelect_20181223-234044_Gallery.jpg
    SmartSelect_20181223-234044_Gallery.jpg
    120,7 KB · Görüntüleme: 60
Nvidia denetim masasından
-3d ayarları
-3d ayarların yönetilmesi secenegine gelin ve oradaki
-güç yönetimi modunu -Maximum performansı tercih et secegine alıp uygula deyin
Böylelikle ekran kartınız maximum performansta çalışacaktır fps inizde dengelenme olacaktır.
Eğer nvidia ekran kartı ayarlarınız yapılı degilse ayarları oyunlara göre yapmanızı tavsiye ederim.Fps iniz baya artacaktır.
PUBG İçin En İyi Performans Ayarları Nasıl Yapılır? - Technopat

Sorunu çözdüm. Bellekler ilk başta memtest ile çok sayıda hata bulmuştu. Sonrasında bellekleri çıkardım. Bir süre bekledikten sonra yeniden taktım. Memtesti tekrarladım ve herhangi bir hata vermedi. Daha sonra biostan ramlerin 2933 MHZ olduğunu gördüm ve ramleri 3000 MHZ yaptım. Sorun düzeldi. Sorunun ramlerde olduğuna kanaat ettim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı