i5 8600K ve MSI Z370 sıcaklık sorunu.

Eraforn

Decapat
Selamlar arkadaşlar, sistemimi toplayalı yaklaşık 1 yıl 2 ay kadar bir süre oluyor. Sistemim de daha öncesin de herhangi bir birim de herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İki gün önce bilgisayarın içini açıp yıllık temizlemesini yaptım. İşlemcimin fanını çıkartıp güzelce termalini sürdüm ve geri kapattım. 8600K OC işlemcisi bunu biliyorum ve işlemcime bağlı olan soğutucu Intel'in stok soğutucusu, bu işlemci için ideal bir soğutucu olmadığını biliyorum ama dediğim gibi şu zamana kadar bir sıkıntısını görmemiştim. Termalini sürüp fanın da iyice oturduğundan emin olduktan sonra kasayı kapattım ve AIDA64 ile stress testi yaparken sıcaklığı kontrol ettim. Stres testin de ve ağır yük altında (oyunlar açıkken) AIDA64'de CPU sıcaklığının 100 dereceye kadar çıktığını gördüm. Bu arada CPU 100 derece de iken anakart 40 derece GPU 55-60 derece arası seyrediyor. Oyunlar da bir kasma, bilgisayar kapanması söz konusu değil. En sonun da isyan edip kasayı açtım ve yük altındayken elimle işlemcinin etrafında ki sıcaklığı ve stok fanın sıcaklığını hissetmeye çalıştım 100 derecenin yakının da bile değil sıcaklık, hissettiğim maksimum 70 derece falandı. Sizce bu sıkıntının nedeni nedir? Teşekkürler.

Sistemim,
Intel i5 8600K.
MSI Z370.
NVIDIA GTX 1080.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hissettiğim maksimum 70 derece falandı.
His ile ölçüm yapılmaz, zaten K ekli bir işlemciyi stok soğutucu ile neden kullanıyorsunuz anlamadım açıkçası çünkü kutusundan çıkmıyor.
s1.PNG

Toplanırken ki durum öyle el verdi yine de işlemci ne kadar K serisi olsa da veya anakart ne kadar Z olsa da OC veya benzeri bir işlem yapmıyorum.Dediğim gibi öncesin de böyle bir sorun da yaşamıyordum. Üstüne eğer ki bu sıcaklık değerleri doğru ise işlemci 100 derece iken kendisini kapatması veya performans kısması gerekmiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Macunun sürüşün de sıkıntı olduğunu sanmıyorum gayet tam kaplama ve ince sürdüm.Kafam da ki tek soru acaba board ın bobinlerinden birinde mi sıkıntı var da ısıyı yanlış algılıyor.100-105 derece de işlemcinin sorunsuz çalışmaya devam ediceğini düşünmüyorum ben.

Denediğim çözümler ne yazık ki işe yaramadı,işlemcinin sağlığı için sıvı soğutma satın alıcam gibi duruyor lakin hala bu 100 derece de kendini kapatmaması kafam da soru işareti olarak kaldı.

Yabancı Intel teknik desteği ile görüştüm,kendisi software ile ilgili bir durum olduğunu söyledi sonrasın da emin olmak için bilgisayarıma bağlandı ve 15 dakikalık stress testinden sonra support'un bile ağzı açık kaldı.100C üzerin de bilgisayar hala kusursuz çalışıyordu.Garanti kapsamın da değiştiricekleri söyledi.Bilmiyorum bakalım neler olucak görücez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı