Selamlar arkadaşlar, sistemimi toplayalı yaklaşık 1 yıl 2 ay kadar bir süre oluyor. Sistemim de daha öncesin de herhangi bir birim de herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İki gün önce bilgisayarın içini açıp yıllık temizlemesini yaptım. İşlemcimin fanını çıkartıp güzelce termalini sürdüm ve geri kapattım. 8600K OC işlemcisi bunu biliyorum ve işlemcime bağlı olan soğutucu Intel'in stok soğutucusu, bu işlemci için ideal bir soğutucu olmadığını biliyorum ama dediğim gibi şu zamana kadar bir sıkıntısını görmemiştim. Termalini sürüp fanın da iyice oturduğundan emin olduktan sonra kasayı kapattım ve AIDA64 ile stress testi yaparken sıcaklığı kontrol ettim. Stres testin de ve ağır yük altında (oyunlar açıkken) AIDA64'de CPU sıcaklığının 100 dereceye kadar çıktığını gördüm. Bu arada CPU 100 derece de iken anakart 40 derece GPU 55-60 derece arası seyrediyor. Oyunlar da bir kasma, bilgisayar kapanması söz konusu değil. En sonun da isyan edip kasayı açtım ve yük altındayken elimle işlemcinin etrafında ki sıcaklığı ve stok fanın sıcaklığını hissetmeye çalıştım 100 derecenin yakının da bile değil sıcaklık, hissettiğim maksimum 70 derece falandı. Sizce bu sıkıntının nedeni nedir? Teşekkürler.
Sistemim,
Intel i5 8600K.
MSI Z370.
NVIDIA GTX 1080.
Sistemim,
Intel i5 8600K.
MSI Z370.
NVIDIA GTX 1080.
Son düzenleyen: Moderatör: