i5 8600K'ya Overclock Yapılmalı mı?

İşlemci belirli bir sıcaklığı aşmadığı sürece neden ömrü kısalsın ki? Kendi işlemcimden örnek vereyim: Intel Core i7 6700K işlemcim default BIOS ayarlarında 1.376V'da 4.0 Ghz hızında çalışıyordu. Ben bunu BIOS'tan 4.6 Ghz hızına çıkartıp işlemci voltajnı 1.376V'dan 1.345V'a düşürdüm ve RAM'lerimi normal çalışma frekansı olan 3200 Mhz'e overclockladım. İşlemcim daha verimli çalışıyor ve daha az ısınıyor ayrıca RAM'lerin de performansı artmış durumda. Bu durumda ömrü azaltacak ne gibi bir olsun ki?

Dediğiniz olay gözüme çok zor göründü. Bende işlemcimi OC'li şekilde kullanıyorum ama haliyle voltaj vermek zorundasınız yüksek hızlara çıkmak için. Düşük voltajla sistem açılsa bile yük altında hatalar verecektir.

Zaten işlemcilerin ömürleri günümüzde çok kısa değil. Eski işlemcilerini 7-8 yıl kullananlar var.
Zaten bir gün gücü yetmediği için değiştirmek zorunda kalacaksınız bu güne kadar hiç duymadım ömrü bittiği için işlemcisini değiştiren birini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…