i5 9300-H GTX 1650 sistem GTA 5 düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
RAM
Corsair Value 2x8 2666
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
i5 9300-H
Sistemim:
i5 9300-H
GTX 1650.
2x8 2666 DDR4.
256 SSD.
1TB hard disk.

Oyun sırasında sıcaklıklar GPU: 75 CPU: 85-94
Sorun şu ki en yüksek ayarlarda oynuyorum ama oynarken MSI Afterburner'dan gözlemlediğimde ekran kartının %50'sini kullanıyor işlemcinin %30'unu. @Erenbeys61

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde bu sorunlar Single Ram kaynaklı olur ama seninki dual channel. Ondan dolayı RAM kaynaklı bir sorun yok gibi görünüyor. Cihazı turbo veya performans modunda kullandığından emin misin? Ayrıca sürücüler ve BIOS güncel midir?

Sürücüler güncel BIOS güncel undervolt ve underclock ile kullanıyorum normalde 4'te çalışıyor ben 3.6 GHz'te tutuyorum termal throttle olmasın diye.

Genelde bu sorunlar Single RAM kaynaklı olur ama seninki Dual channel. Ondan dolayı RAM kaynaklı bir sorun yok gibi görünüyor. Cihazı Turbo veya performans modunda kullandığından emin misin? Ayrıca sürücüler ve BIOS güncel midir?

Sürücüler güncel BIOS güncel undervolt ve underclock ile kullanıyorum normalde 4'te çalışıyor ben 3.6 GHz'te tutuyorum termal throttle olmasın diye.
Şimdi önemli olan oyundaki performans. Performansı, performans testlerindeki ile yakınsa sorun yok, yakın mıdır FPS değerleri, çünkü GPU ve CPU kullanımı oyundan oyuna farklılık gösterir.

I3-10100F, GTX 1660ti 16 GB (8*2) var ve 60-100 FPS arası oynuyorum bende. Ekran kartı %50 civarlarında, işlemci ise %40 civarlarında kullanıyor. Arkadaşım RX 6500 XT'li ekran kartında benden çok fps alıyor ama ekran kartı tam yüke biniyormuş. O kadar araştırdım çözemedim bende.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı