i5 9300H %100 kullanma ve ses sorunu

SrcnTSC

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2019
Mesajlar
303
Merhaba arkadaşlar. BF1'de daha çok Online modda bu durum ile karşılaşıyorum. Hangi grafik ayarlarını uygularsam uygulayayım işlemci kısa süreli %98-100 arasında kullanıyor ve bu kısa zamanlı kasma sorununa neden oluyor. Ekran kartı ise sürekli %70 kullanım ile devam ediyor.

Sıcaklık anlamında işlemci undervolt işlemi yaptığım için 90 dereceyi geçmiyor. Fakat undervolt işleminde de sorunlar yaşıyorum.

Başka bir sorun ise cihazda HDD olmamasına rağmen cihazdan ince bir tiz ses geliyor. Sanki yazma sesi gibi. Sizce normal mi konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
90 derece yüksek bir sıcaklık, HDD' lerde dediğiniz sese benzer sesler olabiliyor. Şüphe duyarsanız sağlık testi yapabilirsiniz.
 
90 derece yüksek bir sıcaklık, HDD'lerde dediğiniz sese benzer sesler olabiliyor. Şüphe duyarsanız sağlık testi yapabilirsiniz.

90 derece çok nadir oluyor. i5 9300H zaten genelde ısınan bir işlemci. Bu arada HDD yok demiştim.
 
Pardon mesajınızı yanlış okumuşum. Sesin videosunu atma şansınız var mı? Bu ses hangi durumlarda geliyor?

Ses kayıtta tam olarak belli olmuyor fakat bugün cihazı yüksek performans moduna alınca sesin geldiğini dengeli moda alınca kısıldığını fark ettim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…