Ayni donanima sahibim ortalama 130-150 arasi aliyorum. Internette benzer donanimli laptoplarin testlerine bakarsan onlarinda 100 ile 150 arasi ortalama FPS verdigini gorursun. Masaustu kart ile kiyaslamak yanlis olur. Ozellikle CS gibi bir oyunda. Sicakliklar ne durumda? Bu arada CS islemciye cok yuklenen bir oyundur ve yeni nesil intel islemciler cok kolay isiniyor. i5 9300H de yukte pek cok laptopta 95 dereceye kadar cikan bir islemci. Sisteminizde asiri isinma var mi?
Ayni donanima sahibim ortalama 130-150 arasi aliyorum. Internette benzer donanimli laptoplarin testlerine bakarsan onlarinda 100 ile 150 arasi ortalama FPS verdigini gorursun. Masaustu kart ile kiyaslamak yanlis olur. Ozellikle CS gibi bir oyunda. Sicakliklar ne durumda? Bu arada CS islemciye cok yuklenen bir oyundur ve yeni nesil intel islemciler cok kolay isiniyor. i5 9300H de yukte pek cok laptopta 95 dereceye kadar cikan bir islemci. Sisteminizde asiri isinma var mi?
Hocam GPU kullanımı dusuk. Sadece %70i kullaniliyor. Nasil arttirirsiniz bilmiyorum. ama o fps'in kullanimi arttirirsaniz 150'ye kadar yolu var. Bu arada bende ayni sorun var kullanim max %80-85'e kadar cikiyor. Ama bu sadece cs'de olan bir durum. Diger oyunlarda BIOSHOCK INF, Witcher 2, Final fantasy 13 serisi, shadow of mordor da boyle bir sorunum yok kullanim %100-99 oluyor.
FPS'i arttirmak icin 2x8 RAM kullanmayi deneyebilirsiniz.
iki sistemde de csgo 3.8GB ram kullanmasina rahmen %0.1 fps degerleri arasinda 34, %1 fps degerleri arasinda 102, ortalama degerler arasinda da 43 FPS fark var. Ki bunlarda mapten mape artiyor.
Sisteminizde dusuk GPU kullanimindan baska bir sorun yok. Cift kanal bellek olursa var olan FPS daha da artar. Ama o kart ile yine de yuksek ayarlarda 250'lere ulasamazsiniz.