B4RBAROSSA
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- CRUCİAL 8 GBx2 2667 Mhz
- Anakart
- G531GT.301
i5 9300H içeren bir ASUS ROG G531GT laptop kullanıcısıyım. Geçtiğim günlerde mavi ekran sorunu aldığım için format atmak zorunda kaldım. Format sürecinde termal macun değişimi ve temizlik de yapmış olmama rağmen yük altında bilgisayarın aşırı sıcak çalıştığını fark ettim. Bu normal bir sıcaklık olmayıp yarım dakikada 95 derecelere çıkan anormal bir sıcaklık. Kontrolleri sağladığımda 4 fiziksel 8 sanal çekirdek çalışması gereken işlemci 2 fiziksel 4 sanal çekirdek çalışıyor. Aygıt yöneticisinde 8 sanal çekirdek görünse dahi sistem yapılandırıcısında maksimum 4 sanal çekirdek görünüyor. Önerilen ama yapamadığım yahut yapıp sonuç almadığım şeyler;
Format öncesi dönemden farklı tek şey bilgisayarımda Windows 11 Home kuruluyken bilgisayarcının Pro kurması ve haliyle bu sürümün etkinleşmemiş olması.
Yaşadığım sorunla karşılaşan var mıdır?
İşlemcinin yarısını kullanamıyor oluşum dijital hamlelerle düzeltilebilecek bir şey midir?
- BIOS pilini çıkarıp fiziksel bir sıfırlamayı pilin görünür yerde olmaması, nerede konumlandığını bilmediğim için cesaret edemediğimden yapamadım.
- BIOS ayarlarından BIOS sıfırlama denesem de herhangi bir değişikliği olmadı.
- BIOS'u flash bellek ile güncellemek istediğimde sevgili ASUS'un bilgisayarımla alakalı sürücüler sayfasını kapattığı gördüm.
Format öncesi dönemden farklı tek şey bilgisayarımda Windows 11 Home kuruluyken bilgisayarcının Pro kurması ve haliyle bu sürümün etkinleşmemiş olması.
Yaşadığım sorunla karşılaşan var mıdır?
İşlemcinin yarısını kullanamıyor oluşum dijital hamlelerle düzeltilebilecek bir şey midir?
Son düzenleyen: Moderatör: