i5 9300H sistem 90 derecede çalışırken Turbo Boost açılmalı mı?

BHYigit

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selam arkadaşlar. Laptopumla normal bir şekilde Valorant oynarken işlemci 89-90 derecelerde dolaşıyor. Sizce Turbo Boost açmalı mıyım? Eğer ki Turbo Boost açarsam ne kadar bir FPS artışı görebilirim? Şimdiden cevap yazanlara teşekkürler.

İşlemci: Intel Core i5 9300H 2.40GHz
Belki lazım olur diye ekran kartım: GeForce GTX 1650 4 GB.
RAM: DDR4 16 GB Dual channel RAM.

Turbo boost açsanız bile zaten frekans düşürecektir bu sıcaklıklarda. O yüzden pek işe yarayacağını sanmıyorum. En iyisi temizlik yapıp, macun yenileyip öyle turbo boost açmak.

Herkese selam arkadaşlar. Laptopumla normal bir şekilde Valorant oynarken işlemci 89-90 derecelerde dolaşıyor. Sizce Turbo Boost açmalı mıyım? Eğer ki Turbo Boost açarsam ne kadar bir FPS artışı görebilirim? Şimdiden cevap yazanlara teşekkürler.

İşlemci: Intel Core i5 9300H 2.40GHz
Belki lazım olur diye ekran kartım: GeForce GTX 1650 4 GB.
RAM: DDR4 16 GB Dual channel RAM.

Aynı işlemciye sahibim. Bu özelliği nereden açabilirim?

Turbo boost açsanız bile zaten frekans düşürecektir bu sıcaklıklarda. O yüzden pek işe yarayacağını sanmıyorum. En iyisi temizlik yapıp, macun yenileyip öyle turbo boost açmak.
Kanka laptopu temizletip macunları yenileyeli daha 1 ay olmadı. Bu arada laptopun markası acer o yüzden çok sınıyor zaten büyük ihtimalle. Acerlar çok ısınıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı