i5 9300H undervolt nasıl yapılır?

Cihan2435

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Gıda Mühendesi
Merhabalar, i5 9300H ve GTX 1050'li HP Pavilion kullanıyorum. İşlemcim oyun oynarken 97 dereceye ulaşabiliyor. Bu yüzden undervolt yapmak istiyorum.

@erengore

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgileneceğim. Şu an minik işlerim var. Hallettikten sonra yardımcı olacağım.

Tamamdır, bekliyorum. Bu arada laptopu en son aralık ayında bilgisayarcıya götürüp temizletip, termal macununu yenilettim. Sıcaklık yine bakımı geldiğinden yüksek olabilir mi?

Tamamdır, bekliyorum. Bu arada laptopu en son aralık ayında bilgisayarcıya götürüp temizletip, termal macununu yenilettim. Sıcaklık yine bakımı geldiğinden yüksek olabilir mi?
Bilgisayarcı yerine kendiniz yapsanız daha iyi olabilirdi. Kendiniz kaliteli bir macun alıp yenileseniz inanın daha iyi olurdu. Umarım adam az çok iş görecek bir macun koymuştur da en azından Undervolt etkisini gösterir.

Bu arada bunun yanı sıra sizden başka birşey daha isteyeceğim. Buna da ihtiyacım var.

ThrottleStop indirin. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Ardından programı çalıştırın. Programı açtıktan sonra Limits sekmesine girin. Clear'a basın. Ardından oyuna girin bir süre oynayın. Canınız ne kadar isterse ama tavsiyem en az 10 dakika oynayın. Sonrasında oyundan çıkın. ThrottleStop Limits sekmesine dönün ve oranın bana fotoğrafını atın. Cihazda ekstra sorunlar varsa halletmemizi sağlayabilir.

Oyun oynarken hangi güç planını kullandığım bir şeyi etkiler mi? Power saver, balanced, High performance ve Ultra performance var hangisi ile oynayayım.

Oyun oynarken hangi güç planını kullandığım bir şeyi etkiler mi? Power saver, balanced, High performance ve Ultra performance var hangisi ile oynayayım.
Windows güç ayarlarından bahsediyorsanız Yüksek Performans ayarlayın. Nihai çok can sıkıcı.

10 dakika Watch Dogs 2 sonrası limits bölümü.

Dosya Ekleri

• limits.png
    224,5 KB · Görüntüleme: 367
10 dakika Watch Dogs 2 sonrası limits bölümü.
Tamamdır iki çeşit sorun var gibi. Birisi ısınma, diğeride Turbo Güç yetersizliği.

FIVR sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -110 yapın. Apply'a basın.

Sonrasında ekranın orta üst kısmında 5 adet birimden bu sefer CPU Core'u seçin. Yine hemen altındaki kutuyu tikleyin. Offset Voltage'i -110 ayarlayın. Apply'a basın.

Artık işi kavradığınızı düşünerek:

İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -80 Offset Voltage olarak ayarlayın. Apply'a basmayı unutmayın.

Bunu yaptıktan sonra ThrottleStop FIVR sekmesinde tablonun hemen altında bir kutu var. Onu tikleyin.

Eğer sistem Undervolt esnasında bir sorun ile karşılaşmaz ise değerlerimizi arttırır daha da iyi soğuk derecelere düşeriz. Bu arada TPL sekmesini de atar mısınız?

Buyurun tpl sekmesi, dediğiniz ayarları da şimdi yapıyorum.

Dosya Ekleri

• tpl.png
    65,6 KB · Görüntüleme: 359
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…