i5 9300H undervolt nasıl yapılır?

i5 9300H işlemcim var Valorant'ta falan 97 dereceleri görüyor. Undervolt nasıl yapabilirim?
ThrottleStop 9.4 sürümünü yükleyin TechPowerUp'ın sitesinden. Klasöre çıkartın. Programı çalıştırın. FIVR ve TPL sekmelerini ekran görüntüsünü atın.

ThrottleStop 9.4 sürümünü yükleyin TechPowerUp'ın sitesinden. Klasöre çıkartın. Programı çalıştırın. FIVR ve TPL sekmelerini ekran görüntüsünü atın.
İkisini de ekledim;

1652026051625.png

1652026075675.png

Biraz sonra döneceğim.
FIVR sekmesinde ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki "Unlock Adjustable Voltage" kutusunu tikleyin. Sonrasında Offset Voltage bölümü açılacak. Onu ilk olarak -100 ayarlayın. Apply'a basın. Eğer bir sorun görmezseniz aynı işlemi CPU Core için de uygulayın. Yine bir sorun olmazsa ikisini de -125 Offset Voltage ayarlayın. Apply'a basmayı unutmayın.

FIVR sekmesinde "Disable and Lock Turbo Power Limits" kutusunu tikleyin.

Son düzenleme:
Biraz sonra döneceğim.

FIVR sekmesinde ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki "Unlock Adjustable Voltage" kutusunu tikleyin. Sonrasında Offset Voltage bölümü açılacak. Onu ilk olarak -100 ayarlayın. Apply'a basın. Eğer bir sorun görmezseniz aynı işlemi CPU Core için de uygulayın. Yine bir sorun olmazsa ikisini de -125 Offset Voltage ayarlayın. Apply'a basmayı unutmayın.

FIVR sekmesinde "Disable and Lock Turbo Power Limits" kutusunu tikleyin.
Bunları yaptığımızda performans düşer mi?

Normalde en fazla 91 derece olmuş, 1061 puan vermiş. -100.6'da 92 derece olmuş 1060 puan vermiş. -125'te 91 derece olmuş 1065 puan vermiş. Cinebech R23 testi sonuçları. Başka bir öneriniz var mı? Birde program hep açık mı kalması gerekiyor?
Hayır da TeamViewer verir misiniz? Hızlıca otomatik ayarları uygulamayı da göstereyim. Hem kendimi hem sizi yormadan. Ek birkaç ayar daha yapar bırakırım size.

Hayır da TeamViewer verir misiniz? Hızlıca otomatik ayarları uygulamayı da göstereyim. Hem kendimi hem sizi yormadan. Ek birkaç ayar daha yapar bırakırım size.
CPU Core -250 mV.
CPU Cache -125 mV.
System Agent -57.6 mV.
Intel GPU -82 mV.
iGPU Unslice -102.5 mV.
Turbo Ratio Limits 41/41/41/41.
Long Power 45.
Short Power 80.
Turbo Time Limit 256.

Bu ayarları uyguladım. Cinebech R20 testinde 300 puan kazandım. 1 saat oyunda test ettim ama serin ortamdaydım.

CS:GO sonuçları ise 120-150 FPS arasındaydı 150’yi geçtiği oldu çok nadirende 200’ü. 4:3 ve bazı ayarlar hariç hepsi düşük. Maximum sıcaklık 82 oldu.

Valorant’ta sıcaklık olarak en fazla 82 gördüm ama 68’leri bile gördüğüm oluyordu. Birkaç kez test ettim 89 gördüm ama o zaman ayarlar baya karışıkmış. 1080p en düşük ayarlar sadece Çok İzlekli Görselleştirme açık. FPS 100-150 arası dolandı hep.

UV yapmadan önce 90’ın altına indiğimi hatırlamıyorum sıcaklık olarak. ThrottleStop’ı başlangıçta çalışmasınıda ayarladım. FPS’ler nasıl sizce?

Başka önerileriniz var mıdır? Ayarlarda ya da başka bir şeyde.

Sistem: i5 9300H, GTX 1050, 8 GB Single RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı