Dediklerini çok iyi anladım teşekkür ederim. Son olarak undervolt yapıldığı için herhangi bir takılma vs durumu oluşur mu cihazda ?

Eger asiri yaptiysaniz evet olabilir. Ozellikle bataryadayken ya da cihazi uyuturken cihazin acilmamasi, kaldigi yerden devam etmemesi gibi durumlar olabilir. Bu gibi durumlarda cihazi kapatip acmaniz gerekebilir ve kaydetmediginiz dosyalar varsa onlari kaybedebilirsiniz.
Ayrica yine fazla undervolt yaparaniz SSD/HDD'deki dosyalarin/programlarin bozulma ihtimali var. Bu durumda da temiz format atmaniz gerekebilir.
Undervoltlu bir cihazda her zaman onemli dosyalarinizi yedekleyin.
Undervolt fiziksel olarak cihaza zarar vermese de bu tarz yazilimsal dezavantajlari var.

i5 9300h işlemcime TS'de CPU cache kısmında -174.8 undervolt işlemi yaptım sence fazla mı bu işlemci için?

Her islemci ayni model de olsa farkli oldugu icin kesin bir sey soylemek zor. Cinebench ve XTU benchmarklarindan ziyade elinizde bulunan cesitli oyunlarda da hata, donama veya takilma gibi durumlar var mi bakin. Ayrica bu rehberde bahsedilen TS Bench'i yapmanizi oneririm. TS benchten hata aliyorsaniz kesinlikle o deger uygun degildir.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

Hocam selamlar. i5 9300h Acer Nitro 5 laptopumda Benchmark'larda sorun yaşıyorum. İşlemci bir türlü 4000 mhz'i görmüyor ve ısıdan değil. 78-80 derecede sabit kalıyor. XTU'da ''Power Limit Throtoling'' diyor. Sanırım voltaj çekemiyor ? Turbo boost ayarlarından olduğu düşündüm ve XTU'da sizinle aynı ayarları yaptım ama bende Voltaj kısmı kapalı oluğundan sadece Power Max. ve Short Power Max. ayarlarını değiştirdim. 56w çekiyor gözüküyor en fazla. Oyunlarda 4.0 ghz'de çalışıyor ama Warzone'da 2.8'lere kadar düşüyor. Özellikle işlemci odaklı oyunlarda çok kötü performans veriyor. Laptop'u freedos aldım ve son sürüm Win 10 Pro kurdum. Sürücülerini kendisi yükledi. ''İntel Driver&Support Assistant'ı da kurup tarama yaptım sorun yok gözüküyor.

@nineleven Hocam maalesef islemcinin Intel tarafindan belirlenen 45Watt gibi bir uzun kullanim siniri var. Yani uzun sure yuk altinda kalinca islemci maximum 45 Watt cekebiliyor. Sizde 44 gorunuyor, 1 watt ciddi bir fark degil, ki buyuk ihtimalle aslinda o deger 44.5 gibi bir seydir. Yani bu guc konusunda Intelin standartlarina gore bir sorun var gibi durymuyor.
Fakat islemciyi surekli 4GHz'ye zorlamak icin ThrottleStop isimli programi kullanabilirsiniz. Speed Shift EPP denen ayarin basina tik attiktan sonra karsisindaki degeri 0 yapin ve save diyin. Islemciniz kendini her zaman yuksek hizda calismaya zorlayacaktir. Bunun yanina bir de rehberde bahsedilenlerle undervolt yaparsaniz bir ihtimal sorununuz cozulebilir.

Hocam kusura bakmayın bu saatte cevap alacağımı beklemiyordum Çok teşekkür ederim.
Googleda arattım bu sorunu da Acer Nitro'larda Biostan 56w'a sınırlamış sanırım. 1-2 saniyeliğine 56w'a çıkıyor ama sonra yine 45. Kaldı ki 56w'ta istemiyoruz

Predator'lerde sorun yok deniyor. Şimdi R20'de de test yaptım. 1800'lerde
Cihazdan ışık hızıyla soğudum ama sorunlarımın cevabını da buldum sonunda.
Gerçi anlamadığım konu; Cinebench'te , XTU'da , TSBench'te 75-80 dereceyi geçmeyip ve 3.6-3.8 çalışırken (ki 75 derecede neden 4.0 çalışmıyor?) Warzone'da 92 derece (92'de termal throotle yapıyor) görmesi. Resmen sıcaklıktan bağımsız kullanım 100 olunca hız kesiyor gibi.

Garantisi Temmuz'da bitiyor. Artic mx4'le de biraz denerim. Sonra satıp ''budget'' olmayan laptoplara ya da masaüstüne yönelicem. Donanım sitelerinin testlerde böyle şeylere daha çok dikkat etmesi lazım.

Benim de çözemediğim zaten sürekli diyorlar ki işte dizüstünde atıyorum 5GHz'e kadar çıkabiliyor. Çok iyi performans veriyor bilmem ne diyor herkes ama sıra testlere geldiğinde bir bakıyorsun işlemci 4GHz de thermal throttling yapıp frekans hızını düşürüyor. Ben anlamadım bu işi. İşlemcinin GHz hızının düşmesi ekran kartı kullanımını bile etkileyip FPS düşüşüne yol açıyor. Ben inanıyorum ki H işlemcilerde isteseler çok düşük Watt'larda yüksek frekans hızında çalışabilecek şekilde yapabilirler ama yok. İş incelemeye gelince herkes ooo süper mükemmel. Çok aşırı saçma o kadar para veriyoruz.

i7 6700HQ için kullanmak istiyorum, yardımcı olur musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…