hocam merhaba bende de 9300h işlemci gtx 1650 li lenovo ideapad l340 var undervolt yaptım daha önce ama pek bişey değişmedi yardımcı olursanız çok sevinirim discord dan canlı yardımcı olabilirseniz

merhaba arkadaşlar, i5 9300 işlemci ile undervolt yapamıyorum, ayarlar açık değil sanırım yeni sürüm xtu ve bios güncellemesi nedeniyle yapamıyoruz, eski xtu sürümlerini kullanarak undervolt yapabilirmiyim teşekkürler

Bu konuyu biraz hortlatacağım ama @Lycexia hocamla undervolt işlemi uyguladık. Throttlestop uygulamasını kullandık. Core Voltage Offset -220.3 mV ve Cache -180 yaparak denedik. Mavi ekran vermemişti hiç ama Benchmark'da "ERROR" yazısı anlık anlık belirip duruyordu. Biz de -200 mV ve -160 mV yaptık. "ERROR" vermemişti ve deneme amaçlı en ağır oyuna girdik. Benchmark "ERROR" vermiyordu ama oyun açıldıktan 10 saniye sonra tak diye kapanıyordu. Daha sonra -180.4 mV ve -140.1 mV düşürdük ve sorun gitti. 96 derece olan bilgisayar maksimum 83'ü gördü. Aslında -200 mV ve -160 mV ayarında sorun olmasaydı 80 derece civarı oluyordu. Buna üzüldüm bir tık. -220 ayarında zaten 76 derecelerde falan dolaşıyordu ama ERROR vardı. Bilgisayar olarak Acer kullanıyorum. Açıkçası biz de beklemiyorduk bu kadar dayanıklı çıkacağını. Acer'ın mavi ekran vermemek için Benhmark'a "ERROR" verdirtip oyunda şak diye kapatması ilginç geldi. Acer'ın kendini koruma olayı mı bu anlamadım ama bir ara undervolt yaparken acaba işe yaramıyor mu diye ikileme düşmüştük. Bilgisayar hiç mavi ekran vermiyordu çünkü.
Ekleme: Azaltma işlemine -60 mV ile başladık ve -20 -20 şeklinde ilerledik.

8300h da bu ayarları kullanabilirmiyiz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…