i5 9300H Yanlış chipset kurulumu

CierciBey

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar Windows Update ile kurulan Intel chipset indirdim. Ancak sonra aklima birden Windows Update acaba eski sürüm kurmuş olabilir mi? Diye bir soru sordum kendimce. İşlemcim Intel i5 coffe lake 9300H notebook islemcisi. Bende Intel'in sitesine girip Intel Chipset Sürücüsü - INF Update Utility 10.1.18295.8201 bu programı indirdim sürümü daha yüksek gibi geldi halbuki öyle bir şey de yokmuş. Bu sürücüyü sitenizde yer alan bu yöntem ile yükledim: https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/overall-png.262702/. Ardından önce PC'nin touchpad devre dışı kaldı panik yaptım format attım. Sonra baktim ki CPU sicakligi anormal derecelere cikti. Şu an normal gibi ancak AiDA64EXTReme ile test ettim yük altında 77 derecelere çıkıyor. Acaba bir chipset kurulumu yuzunden anakart PCI Express yuvalari vs. Zarar görmüş mudur? Aydinlatabilir misiniz? Teşekkürler

Dosya Ekleri

• -overall.png
    4,7 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Format attıktan sonra güncellemeleri arka planda yüklemeye çalıştığı için muhtemelen işlemci ısınmıştır. Bunun dışında yanlış chipset sürücüsü yüklemek ekran kartı sürücüsünü yanlış yüklemek gibidir. Format atmadan da sürücüyü silip doğru olan sürücüyü kurabilirdiniz. Önemli bir sorun olmaz.

Teşekkürler. Ancak pch diyot denen şey 70 derecelere çıkıyor bazen. Arastirdim kendisini. Chipset güney kuzey yuvaları ile ilgili falan diyolar iyice içime kendimi suçlarcasına korku düştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…