i5 9400F Anakart Tavsiyesi

Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
Sistemim aşağıdadır, 9. nesil i5 9400F işlemci alacağım 1190 gibi bir rakama sıfırını buldum. Bu işlemciyi aldıktan sonra hangi anakartı tercih etmeliyim? Başında Z olan yani overlock yapılabilen anakartların bir faydasını görür müyüm? Monitörüm HDMI ile bilgisayarıma bağlı anakartta olup olmaması önemlimi bilmiyorum onu da size soruyorum. Pek fazla bütçem yok 2. el veya sıfır bir anakart almak istiyorum eğer bu işlemciye o.c. Yapılabiliyorsa Z serisi önerilerine açığım? (Lütfen sadece bilgisi olan kişiler cevaplarsa sevinirim, buraya yazılan anakartı alacağım çünkü bilinçsiz birinin verdiği fikirle pişman olmak istemem.

ASUS ROG STRIX RX570 4 GB

8 GB DDR4 2133 MHz RAM.

1 TB HDD.

256 GB SSD.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    92,9 KB · Görüntüleme: 44
AMD işlemcilerde RAM'ın MHz değerleri çok fark ettiriyor, 2133 MHz RAM'e sahip olduğum için bana i5 9400F daha performanslı geliyor.
Bana kalırsa pek sıkıntı çıkarmaz. 1600AF ve 2.el a320m anakart alabilirsiniz. Daha sonra elinizdeki RAM'i de satıp 2x8 3000MHz RAM alırsınız. Taş gibi sistem olur. İleriyi düşünmek daha mantıklı. Ayrıca sistem daha ucuz bir fiyata mal olacaktır.

MSI B365M PRO-VH alabilirsiniz.

Bu anakartta bahsedilen Cpu Boost nedir?
Bana kalırsa pek sıkıntı çıkarmaz. 1600 AF ve 2.el A320M anakart alabilirsiniz. Daha sonra elinizdeki RAM'i de satıp 2x8 3000MHz RAM alırsınız. Taş gibi sistem olur. İleriyi düşünmek daha mantıklı. Ayrıca sistem daha ucuz bir fiyata mal olacaktır.

Bahsettiğiniz 3000 MHz RAM alma muhabbeti maliyet isteyen bir şey, o kadar bütçem olsa zaten AMD alırdım.

Bu anakartta bahsedilen Cpu Boost nedir?

Bahsettiğiniz 3000 MHz RAM alma muhabbeti maliyet isteyen bir şey, o kadar bütçem olsa zaten AMD alırdım.
Ryzen 5 1600AF 800-900 Lira civarı. Bulduğunuz işlemci 1190 TL diyorsunuz. Madem bütçeniz sıkıntılı neden 250-300 TL daha fazla veriyorsunuz? 250-300TL'yi kenara koyarsınız. 2 ay sonra 100TL daha eklersiniz. Elinizdeki RAM'i de satıp 2x8 3000MHz Dual Channel RAM kullanırsınız. Biraz mantıklı düşünürseniz dediğime gelirsiniz zaten. Kendi sistemim olsaydı bu yolu izlerdim.

MSI B365M PRO-VH alabilirsiniz.

Soketleri 9400F ile uyumlumu?
Ryzen 5 1600AF 800-900 Lira civarı. Bulduğunuz işlemci 1190 TL diyorsunuz. Madem bütçeniz sıkıntılı neden 250-300 TL daha fazla veriyorsunuz? 250-300TL'yi kenara koyarsınız. 2 ay sonra 100TL daha eklersiniz. Elinizdeki RAM'i de satıp 2x8 3000MHz Dual Channel RAM kullanırsınız. Biraz mantıklı düşünürseniz dediğime gelirsiniz zaten. Kendi sistemim olsaydı bu yolu izlerdim.

Dosya Ekleri

• ss.PNG
    ss.PNG
    29 KB · Görüntüleme: 50
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı