Çözüldü i5 9400F - GTX 1050 Ti sistemde mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

LiteUP

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://www.dropbox.com/scl/fo/3ox8kesdfo4i3t88fnzmj/AFWIqU_CnzgJYeCy-zqIsUE?rlkey=vlflb8qvbmmq4rk91jpj8zeb4&st=ismkb93w&dl=0
RAM
Bugatek 3200mhz 8x2 ram
SSD veya HDD modeli
Intenso SSD 240 GB
Ekran kartı
Geforce 1050Ti
Anakart
Asus H310M
İşlemci
Intel i5-9400F
İyi günler. 2 hafta içerisinde farklı oyunları oynarken 3 adet mavi ekran hatası aldım ama diğer 2 tanesinde minidump dosyası oluşmadı. Oluşan tek minidump dosyasını da yüklüyorum, umarım yardımcı olabilirsiniz. (Not: Dosyayı arşivlemeye çalışırken sürekli hata aldım o yüzden direkt folder olarak upload ettim kusura bakmayın)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün Forza Horizon 4 oynarken bir yeni hata daha aldım bırakıyorum buraya hocam.

İyi günler hocam Forza Horizon 4 oynarken bir hata daha aldım.

Kusura bakmayın yanlışlıkla aynı konuyu 2 kere atmışım.

Bir hata daha almış bulunmaktayım anakartım 2666 MHz RAM desteklemesine rağmen 3200 MHz RAM kullanıyorum ve RAM'leri aldığım günden beri böyle sanırım yeni RAM almam gerekiyor yine de size minidump doyasını gönderiyorum.

Son düzenleme:

RAM'lerinde baştaki dosyada hata yok iken şimdi hatanın tek sebebi RAM olmuş. İlk defa karşılaştığım bir şey oldu bu

3200 MHz iken RAM'lerini Memtest86 ile test et, sonuçları buraya gönder.

RAM'leri Windows'un RAM test aracı ile mdsched.exe ile test etmiştim ve hiçbir hata çıkmamıştı Memtest86 farklı bir sonuç verir mi ki? Ve ayrıca yıllardır aynı bilgisayarı kullanıyorum ve önceden sadece 8 GB 2666 MHz RAM vardı yaklaşık 1 ay önce falan 2x8 3200 MHz RAM ile değiştim ve o günden itibaren hatalar başladı.

Memtest86 ile Windows tanılama aracı arasında fark var, dediğim testi yapmanız daha faydalı olur. Test sonucunda hata çıkmasa bile hatanın kaynağının RAM olduğunu düşünüyorum.

Anakartın ile RAM'ler uyumsuz olabilir.

Arasında çok fark var Memtest86 ile Windows'un RAM test araci çok şeyi atlıyor.

Hocam zaten Kingston'un 8 GB 2666 MHz RAM'ini sipariş ettim bu elimdeki 3200 olanları da aldığım yere iade edeceğim zaten RAM'i aldıktan sonra başladı mavi ekranlar.

İyi günler RAM'ler yarın geleceği için daha onları deneme fırsatım olmadı ama bugün 2 yeni mavi ekran hatası verdi bir tanesi sanırım ekran kartıyla alakalıydı onun için DDU ile tüm driverları silip tekrar kurdum. İkisini de incelerseniz sevinirim.

Son düzenleme:
İnceliyorum hemen.

Easy Anti-Cheat kaldır ve test et sistemi.

Son düzenleme:
2 hatanında tek sebebi Easy Anti-Cheat mi sadece?

Oyun oynarken birden mavi ekran verdi ve tekrar PC'yi açmaya çalıştığımda PC bir müddet SSD'yi görmedi minidump dosyasını tekrardan bırakıyorum.

Bir de anakartımın (Prime H310M-K r2.0) BIOS sürümü 1005 idi yani neredeyse ilk çıkan sürümlerden onu 1606 sürümüne Update ettim. Bu BIOS güncellemesinin yeni taktığım RAM'lere faydası olur mu acaba?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…