i5 9400F GTX 1660 Ti sistem toplama

197823

Kilopat
Arkadaşlar indirimde bilgisayar toplamaya başladım birkaç ürünü aldım, aldığım ve almadığım ürünleri sizlerle paylaşmak istiyorum sistem sizce nasıl olmuş?
Ekran kartı: MSI GeForce GTX1660 Ti Ventus XS 6G ( alındı )
Anakart: ASUS Prime B365M-A ( alındı )
İşlemci: i5 9400F.
Bellek: Corsair (2x8GB) Vengeance 3000MHz CL16.
SSD: Kingston 480GB HyperX Fury ( alındı )
Kasa: Corsair Spec-Delta 80Plus 550W RGB.
Sorularım şunlar: Ekran kartım çok ısınır mı? Fiyatı uygun olduğu için aldım, anakartı B365M-K alacaktım 4 bellek slotu olduğu için bunu seçtim başka bir farkı var mı bilmiyorum, kasanın hava akışı nasıldır kendim gidip gördüm hoşuma gitti içinde ki güç kaynağı yeterli midir? Ve işlemci için ek soğutucu gerekli olur mu? Yoksa stok fan kullanılır mı? Genel olarak yorumlarsanız çok sevinirim kalan parçaları yarın gidip alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun. Aldığınız fiyatı da yazarsanız fiyat açısından da yorum yapılabilir.

Sorularına tek tek cevap vereyim. (Kendi kullanımımdan yorum yapacağım.) Ekran kartı çok ısınmıyor. Hatta ısınıyor bile tam denemez. Şuana kadar gördüğüm ne yüksek sıcaklık 66 olmalı. Ki overclock ne kadar denir bilmiyorum ama çok ufak bir overclock yapıyorum bazı oyunları oynarken.

Kasanın hava akışını hakkında çok yorum yapamayacağım ama benim kasamın önü tamamen mesh. O yüzden düşük sıcaklık alıyor da olabilirim. Güç kaynağı yeterli olacaktır o sisteme. İşlemci için ben stok fan kullanıyorum o da yüksek sıcaklıklara çıkmadı. Kasam benden uzak olduğu için ses konusunda rahatsız değilim fakat stok fanın ses yaptığını söyleyenler var.

RAM'i de en baştan 16 alarak iyi yapmışsınız ben hala alamadım fırsat olmuyor. İşlemci o ekran kartı için yeterli ama saçma işlemci zorlayan oyunlarda %100'ü görecektir. Örneğin AC: Origins'de işlemci kullanımı %99'un altına inmiyor. Bu nedenle 9600K alsam daha mı iyi olurdu diye düşünmedim değil, ama çoğu oyunda darboğaz yapmayacaktır için rahat olsun.

9400f yerine 2600 veya 2600x alsan daha iyi olur. Ayrıca stok fan yeterli olur. 550w yeterli, öbür ürünler hakkınında birşey diyemeyeceğim çünkü hiçbirini kullanmadım.

Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun. Aldığınız fiyatı da yazarsanız fiyat açısından da yorum yapılabilir.

Sorularına tek tek cevap vereyim. (Kendi kullanımımdan yorum yapacağım.) Ekran kartı çok ısınmıyor. Hatta ısınıyor bile tam denemez. Şuana kadar gördüğüm ne yüksek sıcaklık 66 olmalı. Ki overclock ne kadar denir bilmiyorum ama çok ufak bir overclock yapıyorum bazı oyunları oynarken.

Kasanın hava akışını hakkında çok yorum yapamayacağım ama benim kasamın önü tamamen mesh. O yüzden düşük sıcaklık alıyor da olabilirim. Güç kaynağı yeterli olacaktır o sisteme. İşlemci için ben stok fan kullanıyorum o da yüksek sıcaklıklara çıkmadı. Kasam benden uzak olduğu için ses konusunda rahatsız değilim fakat stok fanın ses yaptığını söyleyenler var.

RAM'i de en baştan 16 alarak iyi yapmışsınız ben hala alamadım fırsat olmuyor. İşlemci o ekran kartı için yeterli ama saçma işlemci zorlayan oyunlarda %100'ü görecektir. Örneğin AC: Origins'de işlemci kullanımı %99'un altına inmiyor. Bu nedenle 9600K alsam daha mı iyi olurdu diye düşünmedim değil, ama çoğu oyunda darboğaz yapmayacaktır için rahat olsun.
Ekran kartı: 1.684 TL
Anakart: 506 TL
SSD: 279 TL
Diğer bileşenleri daha almadım ama işlemci 930 TL sanırım,bellekler 400 TL, kasa 550 TL. Kasayı inceleme fırsatım oldu görünüşü falan herşeyi hoşuma gitti dediğiniz gibi önü tamamen mesh değil alttan ve üstten hava alma yerleri var içinde PSU ile uygun fiyata geldiği için bu kasayı tercih ettim inşallah pişman etmez. Oynayacağım en yüksek sistem isteyen oyun büyük ihtimal PUBG olacaktır, genellikle CS:GO ve Rocket Lig bağımlısıyım.
9400f yerine 2600 veya 2600x alsan daha iyi olur. Ayrıca stok fan yeterli olur. 550w yeterli, öbür ürünler hakkınında birşey diyemeyeceğim çünkü hiçbirini kullanmadım.
Teşekkürler tavsiyeniz için anakartı satın aldığım için işlemci değişemiyorum :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı