i5 9400F - GTX 1660S sistem performans düşüklüğü

Cgknaltun

Hectopat
Katılım
5 Ekim 2020
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar son ekran kartı güncellemesinden sonra oynadığım tüm oyunlarda bariz bir performans düşüklüğü yaşıyorum. Alta PC özelliklerini atacağım. Not: PC 3 aylık.

GTX 1660 Super.
i5 9400F.
16 GB 2800MHz ya da üstü(hatırlamıyorum) RAM.
4 fanlı mesh bir kasa.

Şimdi denediğim ve performans düşüklüğü yaşadığım oyunları söyleyeyim:
R6: Eskiden bana verilen en yüksek ayarların bir tık altında 144+ FPS alıyordum. Şu an eski ayarlarımda 100, hepsini bir tık düşürünce 144+ FPS alıyorum.
Fortnite: Destansı ayarlarda 100 FPS alıyordum. Şu an yüksek ayarlarda 100FPS alıyorum ve drop giriyor.
Minecraft shader: Eskiden 100 civarı şu an 75.

Lütfen gelip alta 100-75 neyine yetmiyor yazmayın amacım neden performans düştüğünü bulmak. Bir de şu yönden bakın bazı oyunlarda 50'ye yakın FPS kaybım var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücüleriniz güncel mi?

Kaldırıp en günceli kurmayı deneyin.

 
Aynı olayı bende yaşamıştım. Ekran kartı güncellemesi gelmiş ve gelen güncelleme isteğe bağlı gözüktüğü için otomatik yüklememiş. Kendim yükledim sorun ortadan kalktı. Nvidia sitesinden bir bak ne var ne yok.
 
Bu ayarı açmış olabilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • cats.jpg
    cats.jpg
    202,9 KB · Görüntüleme: 57
Bu ayarı açmış olabilir misiniz?

Hayır açık değil.
Sürücüleriniz güncel mi?

Kaldırıp en günceli kurmayı deneyin.

sürücülerim günceldi sonra fps düşüyor diye önceki sürümü yükledim aygıt yöneticisinden ama değişiklik olmadı.Bu bir değişiklik yapar mı?
Aynı olayı bende yaşamıştım. Ekran kartı güncellemesi gelmiş ve gelen güncelleme isteğe bağlı gözüktüğü için otomatik yüklememiş. Kendim yükledim sorun ortadan kalktı. NVIDIA sitesinden bir bak ne var ne yok.

Sürücüyü güncelledim fakat sonradan sildim. Hiçbir fark olmadı.
 
Arkadaşlarımın dediği gibi en çok performans aldığınız sürücüyü DDU ile yükleyip bilgi verir misiniz? Ben de aynı problemi yaşadım son güncellemeden sonra oyunlarda 20 30 FPS kaybım oldu bu şekilde çözmüştüm şu an bir sıkıntım yok. Deneyip bilgi verirseniz sevinirim iyi günler.
 
Arkadaşlarımın dediği gibi en çok performans aldığınız sürücüyü DDU ile yükleyip bilgi verir misiniz? Ben de aynı problemi yaşadım son güncellemeden sonra oyunlarda 20 30 FPS kaybım oldu bu şekilde çözmüştüm şu an bir sıkıntım yok. Deneyip bilgi verirseniz sevinirim iyi günler.

Tamamdır denedikten sonra yazacağım. Yardımınız için teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı