Öncelikle merhaba, ben bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Halihazırda 1050 Ti var, onun haricinde aşağıdaki parçaları alacağım.
i5 9400F
ASUS B450 TUF
16 GB 3200 MHz
İşlemci 2666 MHz destekliyor gözüküyor fakat takanlar var, Z model anakart ile uyumlu oluyormuş galiba. B360 ile çalışır mı, çalışmazsa Z serisi bir anakart önerebilir misiniz?
B360 çipset bir anakart ile çalışabilmesi için anakartın BIOS'unu güncellemeniz lazım. Satıcı ile görüşün BIOS güncellemesi yapıp gönderiyorlar mı diye.
Alternatif olarak B365 chipset bir anakart seçerseniz herhangi bir BIOS güncellemesi ile uğraşmazsınız.
B360 ya da B365 anakart bakınız. B450 benim bildiğim Ryzen sistemler için anakart. B365 alırsanız Bios update gerek kalmaz. RAM'ler 2666 MHz çalışacaktır. Z serisi anakart alırsanız RAM'lern tam Mhz'inden yararlanabilirsiniz.
B360 ya da B365 anakart bakınız. B450 benim bildiğim Ryzen sistemler için anakart. B365 alırsanız Bios update gerek kalmaz. RAM'ler 2666 MHz çalışacaktır. Z serisi anakart alırsanız RAM'lern tam Mhz'inden yararlanabilirsiniz.