i5 9400F için Sıvı Soğutma, RAM ve SSD Önerisi

mehmetEminn48

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklasık 1 ay önce topladigim PC'nin depolaması bitti ve bir tane SSD alma kararı aldım. Bütçem maksimum 200 TL.

8 GB RAM var fakat artık onumuzdeki yeni cikacak oyunlar minimum 12 GB RAM istedigi icin ek RAM alma kararı aldım. Bütçem maksimum 250 260 TL.

Yaz aylarında islemci derecesi artıyor. Cok oyun oynadigim icin PC'nin icerisi fırına dönüyor 😭 sıvı sogutucu alma kararı aldım. Bütcem maksimum 400 TL.

Sistem Parcaları:
  • İslemci: Intel i5 9400f
  • Ekran kartı: Sapphire RX 580 8 GB
  • Anakart: ASUS ex H310M
  • RAM: Corsair vengance 8 GB RAM
  • PSU: Thermaltake 600W
  • Kasa: Power Boost vk-G3902s
  • SSD: Gigabyte 240 GB SSD

Kasanızın hava akışı nasıl bilemiyorum ama 9400F için stok fan yeterli olur diye düşünüyorum. Hangi derecelerde geziniyor acaba?
RAM konusunda eski ürünün aynısından piyasada mevcut ise almanız daha garanti olur. Değil ise aynı MHz ve CL değerlerinde ürünlere bakın. RAM fiyatları oldukça düştü.
SSD için aşağıdaki ürünler tercih edilebilir.

Dostum kasanın ön kapağını çıkar hava akışın büyük ihtimal çok kötü hele yaz ayında kasanın üst kısmına yumurta kırsan kesin pişer. Kasanın ön kısmını çıkar bak nasıl serinliyecek anlarsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı