i5 9400F ısınma sorunu

DonVitoCorleone

Decapat
Beyler.
AMD ısınıyor Intel ısınmıyor diye Intel aldım ama Valorant'ta bile bugün 88 dereceyi gördüm... 88 derece.
Stok fan resmen uçak motoru gibi kafam şişti.
Ne yapabilirim lütfen biri yardım etsin oyun zevkimin içine etti bu durum.
(Sistem daha 1.5 aylık)
(Önerebileceğiniz bir işlemci soğutucu varsa 200TL'ye kadar çıkabilirim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Belki sizde biliyorsunuzdur ama ben tekrardan hatırlatayım. Sistem bileşenlerinin sıcaklık değerlerini kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, kasanın konumu ve ortam sıcaklığı da belirler. Kullandığınız kasa modelinin hava akışı nasıl? Önü mesh panel mi? Bende i3 9100F işlemciyi stok fan ile kullanıyorum. Önü mesh panel 4 adet fanlı kasam var. Antalya'nın sıcağında 75-77 dereceyi görüyor. Eğer soğutucu almak istiyorsanız zamanında X4 860K OC hali ile ve i3 9100F ile kullandığım zalman cnps5x soğutucusunu önerebilirim. i3 9100F işlemcide stok soğutucuya göre 15-18 derece daha serin çalışıyordu.

Beyler,.

AMD ısınıyor, Intel ısınmıyor diye Intel aldım ama Valorant'ta bile bugün 88 dereceyi gördüm... 88 derece. Stok fan resmen uçak motoru gibi, kafam şişti. Ne yapabilirim? Lütfen biri yardım etsin. Oyun zevkimin içine etti bu durum. Sistem daha 1.5 aylık Önerebileceğiniz bir işlemci soğutucu varsa 200 TL'ye kadar çıkabilirim.
Bazıları hala adı AMD olunca ısınır, soğutucunun, mimarinin önemi yok sanıyor 😀

Soğutucu olarak bunu önerebilirim. İşini fazlasıyla görecektir:

@Hüseyin42 güç tüketen her parça, tükettiği güce ve mimarisine göre ısınır. Ryzen işlemciler de Intel işlemciler* de 65W TDP değerine sahip. Yani ikisi de 65W ısı enerjisi açığa çıkartıyor çalışırken. Hem Ryzen sıcaklık olarak Intel'den çok daha iyi durumda. Intel hala işlemci kapağı ve çekirdekler arasında termal macun kullanıyor.

Alttaki soğutucya bakabilirsin. X124 modelinden gayet memnunum ben. Aralarında sadece 1 ısı borusu farkı var sanırım.

*: Hepsi değil. Çoğu. 9400F Ryzen 3600 gibi işlemciler için konuştum.

Önceki konunuzda size termal macun yenilemenizi söylemiştim. Ayrıca termal macun kötü bile olsa o kadar yüksek sıcaklığa ulaşması mümkün değil. Stok fanın doğru oturttuğuna emin ol.

@Hüseyin42 güç tüketen her parça, tükettiği güce ve mimarisine göre ısınır. Ryzen işlemciler de Intel işlemciler* de 65W TDP değerine sahip. Yani ikisi de 65W ısı enerjisi açığa çıkartıyor çalışırken. Hem Ryzen sıcaklık olarak Intel'den çok daha iyi durumda. Intel hala işlemci kapağı ve çekirdekler arasında termal macun kullanıyor.
Haklısınız. Yorumum AMD ısınıyor intel ısınmıyor gibi anlaşılmış sanırım, ben diğer markayı düşünerek yazmamıştım. Güzel bir soğutucu kullanıldığın da çok fazla ısınmıyor. Demek istediğim buydu. :D

Önceki konunuzda size termal macun yenilemenizi söylemiştim. Ayrıca termal macun kötü bile olsa o kadar yüksek sıcaklığa ulaşması mümkün değil. Stok fanın doğru oturttuğuna emin ol.
Hocam macun yeniledim ama devam ediyor ısınma sorunu.
AMD ısınıyor diye kim söylediyse ona da selamımı söyle. Yıllar öncesinden kalmış o.

Kasanız ne? Hava akışı kötü bir kasaysa yapacak bir şey yok.
Cevaplarınız için teşekkürler
kasam DarkFlash Aquarius Mesh RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
bu önü mesh ve biri 4 fanı var kasanın hava akışında bi problem olsa ekran kartımda da ısınma problemi olmaz mıydı(ekran kartımın 66 dereceyi geçtiğini görmedim daha)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı