i5-9400F İşlemci soğutucu mu alayım RAM mi?

Zaff

Hectopat
Intel i5-9400F işlemcim, 8 GB RAM'im var. İşlemci sıcaklıklarım oyunlarda genel olarak 65 derece, CS:GO'da 70 derece ve 65 derece arasında geziniyor. Biliyorum, normal değerler bunlar ama genede kasa camına deyince o sıcaklığı hissetmek beni rahatsız ediyor. Ekran kartım MSI Gaming X GTX1660. sıcaklığından memnunum. Sadede gelelim: RAM mi alayım yoksa işlemci soğutucu mu? Genel olarak oynadığım oyunlarda 8 GB RAM gayet yeterli geliyor, ben de bu sebeple soğutucu almak istiyorum. Bir bilene sorduğumda "o işlemcinin soğutucusu zaten kendine yetiyor, bence kesinlikle 8 GB daha RAM al" demişti ama ben gene arada kaldım. Sizce hangisini alayım?

Önemli olan kasaya dokununca hissettiğiniz değil, işlemcinin ısısının fazla olup olmaması. Bence RAM alın, soğutucu zaten iyi iş yapıyor.

Hocam o kasanın camına değdikten sonra sıcaklığı hissetmek tamamen psikolojik :D. Bende de aynı durum var. Bana sorarsan dediğin gibi kullanıcı seçimi. Oynadığın oyunlarda 8GB yeterli geliyorsa işlemci soğutucu al. Ama o sıcaklık değerleri gayet normal şu yaz aylarında. İleriye dönük olması açısından ben olsam RAM alırım.

9400F çarpan kilidi kapalı OC yapamadığımız için kule tipi soğutmaya gerek yok bence RAM almanız daha mantıklı.

RAM oynadığın oyunlara yetiyor bile olsa çift kanal RAM, yani 2x8 şeklinde olması birçok oyunda daha fazla performans sağlar. Ayrıca ileride PUBG, Warzone, BF1, BF5 gibi oyunlar oynamak istersen yetersiz gelecek RAM. Alanın dar olduğu için kolun veya bacağın kasaya mı geliyor? Neden rahatsız oluyorsun?

Intel i5-9400F işlemcim, 8 GB RAM'im var. İşlemci sıcaklıklarım oyunlarda genel olarak 65 derece, CS:GO'da 70 derece ve 65 derece arasında geziniyor. Biliyorum, normal değerler bunlar ama genede kasa camına deyince o sıcaklığı hissetmek beni rahatsız ediyor. Ekran kartım MSI Gaming X GTX1660. sıcaklığından memnunum. Sadede gelelim: RAM mi alayım yoksa işlemci soğutucu mu? Genel olarak oynadığım oyunlarda 8 GB RAM gayet yeterli geliyor, ben de bu sebeple soğutucu almak istiyorum. Bir bilene sorduğumda "o işlemcinin soğutucusu zaten kendine yetiyor, bence kesinlikle 8 GB daha RAM al" demişti ama ben gene arada kaldım. Sizce hangisini alayım?
soğutucu almak yerine düzgün bir kasa almaya çalışmak Aerocool airhawk gibi daha mantıklı olur CPU soğutucu lazım değil ki zaten oldukça serin çalışıyor ve RAM de alman daha mantıklı tabi kesinlikle kasa işini çözmeliyim dersen kasa yükseltebilirsin ama RAM yetersiz geliyorsa kesinlikle RAM al.

Bence RAM almalısın. Bende i3 9100F işlemcili bir sistem kullanıyorum. İlk başlarda 8 GB RAM kullanıyordum. İlk başlarda yetiyordu fakat sonradan yetmemeye başlıyor. RAM kaynaklı FPS droplar oluşmuştu. Şimdi 16 GB RAM var dediğim FPS sıkıntılarını yaşamıyorum. Ayrıca bendeki i3 9100F işlemciyi stok soğutucu ve zalman cnps5x soğutucu ile deneme fırsatım olmuştu. Tam yükte stok soğutucu 70-75 derece arası değerler verirken, zalman cnps5x soğutucusu 60-65 derece arası değerler vermişti. Ayrıca sizin aldığınız işlemci için sıcaklık değerleri oldukça normal gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı