i5 9400F overclock yapılıyor mu?

Merhaba. Sistem toplamayı düşünüyorum, toplayacağım sistemde 9400F işlemci var ve bu işlemci B365 anakartta. Şimdi ben bu işlemciyi öncelikli olarak overclock yapabiliyor muyum? Çünkü Intel'in Ark sitesinde Turbo Boost falan yazıyordu ve ben bu işlemciyi bir Z serisi anakartta overclock yapıp benim B365 anakarta takarsam overclocklu mu çalışır? Yoksa desteklemediği için 2, 9 GHz'da mı çalışır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yapamazsınız. Turbo Boost hızına işlemci kendisi çıkıyor. Z serisi bir anakarta ihtiyaç yok Turbo Boost için. Intel tarafında OC yapılabilir işlemcilerin sonunda "K" harfi var.

O standart frekans, turbo ile 4.10GHz hızlara çıkıyor. Overclock yapamazsınız bu arada. K serisi olması gerek mesela i5 9600K.

Hocam Intel tarafında OC biraz pahalı. Z serisi anakartlar ve k serisi işlemciler gerekiyor. Sizin maalesef yok.

Bu arada yeni gördüm, işlemcin K serisi olsa bile Z serisi anakartta overclock yaptığında sadece o anakartta overclock'lu çalışır. Z serisi anakartta overclock yapıp B serisi anakarta takarsan overclock edilmemiş gibi çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…