i5 9400F/RTX 2060 sistem kullanım değerleri ve anlık takılmalar

patapato

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sistemi kurdum ve aşağıda belirttiğim gibi tüm bileşenlerin testini yaptım ancak bir sorunla karşılaşmadım. Bugün CoD: MW yükledim ve MSI Afterburner'la Ultra ayarlarda test ettiğimde takılmaların olduğu anda GPU kullanımı %0 işlemci kullanımı %100 olarak görünüyor. Ekran kartı sıcaklığı en fazla 66 derece işlemci ise 74 derece oldu. Oyunu HDD üzerine kurdum. Onu da HD Tune ile test ettim. Health kısmında hepsinde "ok", error scan kısmında ise hiç kırmızı nokta çıkmadı. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

"Sürücüleri güncelledim. M.2 SSD için crystalmark testi yaptım değerlerde bir sıkıntı yoktu. Ekran kartını yetkili servise gönderdim ve sorun olmadığını söylediler. RAM'ler için Windows'un kendi testini yaptım onda da sorun algılanmadı. İşlemci için Intel Processor diagnostic tool testi yaptım orada da bir sıkıntı çıkmadı(testi CPU1 için yapıyor sadece sanırım). Ayrıca 10 dakika AIDA64 testi yaptım ve işlemci sıcaklığı maksimum 79 dereceye çıktı, oyun oynarken de 65-70 dereceye çıkabiliyor. Termal macun yeniledim ancak değişen bir şey olmadı. "

Sistem bileşenleri:
  • MSI RTX 2060 Gaming Z.
  • Intel i5 9400F (stok soğutuculu)
  • MSI Z390-A PRO anakart.
  • Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3000MHz CL16 Dual kit RAM.
  • Corsair MP510 240 GB M.2 SSD.
  • FSP Hydro 600W Bronze güç kaynağı
  • Seagate Barracuda 3.5" 1TB SATA 3.0 64MB cache 7200RPM harddisk.

COD gibi yeni nesil AAA oyunlar çok fazla CPU tüketiyorlar. Muhtemelen işlemci darboğaz oluyordur diye tahmin ediyorum. Ayarları kısarak bir test gerçekleştirin.
HDD'den de kaynaklanıyor olabilir. Detaylı güç seçenekleri ayarlarından HDD uyku ayarlarını kapatıp tekrar deneyin.
1576684414241.png

Oyunu HDD uzerine kurmussunuz. HDD'ler bir sure bekledikten sonra uyku durumuna gecerler. Okuma kafalari park edilir. Tekrar calismalari da sure alir. Sorun bundan kaynakli. Guc ayarlarindan HDD'nin uyku ve kapanma surelerini uzatirsaniz ya da iptal ederseniz sorununuz duzelecektir.

Teşekkürler yorum için. Deneyeceğim

Başka oyunlarda durum nasıl? Bende bf1 multide anlık takılmalar yaşıyordum, oyunu ssd'de taşıyınca sorunum düzeldi. Siz de bi deneyin derim.

Teşekkürler yorum için. Apex ve CS:GO SSD üzerine kurulu. Onlarda da hafif takılma ve FPS drop alıyorum ancak CoD oyunundaki gibi kullanım değerlerine aşırı yansıyan bir şey göremedim.

COD gibi yeni nesil AAA oyunlar çok fazla CPU tüketiyorlar. Muhtemelen işlemci darboğaz oluyordur diye tahmin ediyorum. Ayarları kısarak bir test gerçekleştirin.
HDD'den de kaynaklanıyor olabilir. Detaylı güç seçenekleri ayarlarından HDD uyku ayarlarını kapatıp tekrar deneyin.
Eki Görüntüle 474793

Teşekkürler yorum için. Düşük ayarlarda deneyeceğim eğer HDD ayarlarıyla da düzelmezse.

HDD uyku ayarını kapattım. Düşük ayarda da denedim ancak maalesef değişen bir şey olmadı. Hangi parçanın sorunlu olduğunu bulmak için deneyebileceğim başka bir yol var mı? Ya da direk işlemci ve belleklerle sorun olup olmadığını anlamak için yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Monitörünüz nedir? Başka bir ekranda deneme şansınız varmı? Portları değiştirip deneyebilir misiniz?

İşlemci sıcaklığınız Stok Soğutucu için normal. Değiştirmenizi tavsiye edebilirim uzun bir süre sistem değişikliğine gitmeyecekseniz.

Darboğazı önlemek için ayarları yükseltmeniz lazım. Ekran Kartını boğun işlemciyi değil. Aksine ayarları düşürdüğünüzde daha çok darboğaz yapıyor olması lazım. Çözünürlüğü ve ayarları yükseltin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı