i5 9400F RTX 3060 Ti sistem için yükseltme önerisi

Toussaryn

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Elimde Z390a Pro anakart ve i5 9400F işlemci var. Bir sitede i7 9700 işlemci buldum, sağlamsa uygun bir ücrete almayı, olmazsa birebir takas ya da eski ekran kartımla takas düşünüyorum. Yeni anakart ve işlemci almadan sistemimdeki darboğazı biraz hafifletmek istiyorum zira yeni işlemci ve anakarta 10k ayıracak bütçem yok şu an ve 2026 gibi 5000 serisi orta üst segment bir ekran kartıyla (şu anki kartım RTX 3060 Ti) DDR5'li 4K bir sistem toplamayı düşünüyorum.

Şimdi merak ettiğim soru şu, i5 9400F'den i7 9700'e geçince işlemci isteyen oyunlarda ne kadar bir performans artışı alabilirim? Cyberpunk açıyorum, biraz ayarlarla oynarak GPU %60 CPU %90 alıyorum mesela, ama sorunsuz işlemci maksimum 73 dereceye gelerek saatlerce oyun oynayabiliyorum. Termal macun değişimi yaptırdım ve üste bir fan taktırdım sistem çok ısınmadan stabil çalışıyor. Ama mesela Starfield canına okuyor sistemin. CPU yüzde yüzden aşağı görmüyor ve başlangıç ekranı açılana kadar rahat bir iki dakika sürüyor. Oyun yine stuttersız, takılmasız çalışıyor ama CPU yoruluyor.

Yani değer mi değmez mi oradayım biraz. Bana yeni sistem toplayana kadar 1-1.5 sene versin istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla i7 9700 işlemciye geçmen sistemindeki darboğazı hafifletecek fakat kaldırmayacak, hala bir darboğaz söz konusu olacaktır, şu videodan da kontrol edebilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki 9700k alınıp overclock atarak bir şeyler denenebilir, ama maalesef biraz bütçe ayırmadan darboğazdan kurtulmak zor görünüyor.

Bildiğim kadarıyla i7 9700 işlemciye geçmen sistemindeki darboğazı hafifletecek fakat kaldırmayacak, hala bir darboğaz söz konusu olacaktır, şu videodan da kontrol edebilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki 9700k alınıp overclock atarak bir şeyler denenebilir, ama maalesef biraz bütçe ayırmadan darboğazdan kurtulmak zor görünüyor.

Hemen hemen benim değerleri yakalıyor videoda. Ben de 60 fps civarlarında dolaşıyorum, cpu-gpu kullanım oranı aynı görünüyor.

Sanırım bedavadan halliceseyse çok değmeyecek ya. Dokuzuncu nesilden yalnızca i9 9900 sırtlar gibi görünüyor bu kartı. Şöyle bir 3-4 k arası bulabilsem keşke ama mucize gibi bir şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı