i5 9400F sistem açılırken sürekli yeniden başlıyor

gurkank35

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,
Şöyle bir sorun yaşıyorum: Sistem ilk açılırken 5 bip ile anakart üreticisinin koduna göre CPU hatası veriyor, fakat tekrar tekrar başlamaya çalışıyor ve 3 saniye olmadan sürekli baştan başlar hale geliyor. Bu tekrarlarda herhangi bir hata sesi alamıyorum. Bir görüntü alamıyorum o an. Sonra kasayı açıp bakmaya yönelince kendiliğinden düzeliyor ve çalışıyor. GPU, CPU kapsamında bir ısınma sorunu yok test ettim.

Sistemim: Corsair TX750M 80+ Gold Power Supply; i5 9400F, 5700 XT MSI Gaming X, Gigabyte B365M-H Intel B365 1151 soket 2666MHz DDR4 USB 3.1 HDMI anakart, 2*8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Net birşey söylemek zor uyumsuz bileşenlerden olabilir, sistemdeki bileşenler de sorun olabilir, bellekleriniz de hata olabilir. Cmos pilini çıkartıp belirli bir süre bekleyip yeniden takınız, sonuç aynı ise bilgisayar açıldığında işkence testi yapınız memtest86, aida64, furmark, crystaldiskmark belki bize ipucu verebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı