Bilgisayarım son 2 aydır bunu yapmaya başladı önceden yoktu bilgisayarda sağlam oyunlarda örneğin Hunt Showdown, Rainbow Six Siege, CoD Black Ops 2 ve 3 vb. oyunlarda bilgisayar çalışıyor sorun yok sonra bir anda monitördeki görüntü çat gidiyor sinyal yok demeye başlıyor o ara müzik konuşma vs. sesi gelmeye devam ediyor sorunsuz bir şekilde sonra yaklaşık 15 saniye içinde num lock ve konuşmalarda kitleniyor. Sonra bilgisayar yavaş yavaş programları kapatıyor onu da kardeşimin bilgisayardan bakıyorduk o da birlikte olduğumuz oyunu belirli bir süre sonrasında 15 saniye sonra Discord'dan çıkıyor. Ondan sonra Steam'den falan ama bilgisayarı 30 dk beklettim kapanmadı o şekilde fanlar çalışır LED'ler ışıklı bir halde devam etti. Tahmini oyunlarda 70 derece oluyor ekran kartım işlemciye bakmadım ama kapanıp açılırken BIOS'dan 45 derece falan görüyordum. Yani çok da değil niye böyle bir şey yapar bilgisi olan var mıdır?
Benzer sorunu 5'li prizi değiştirerek çözmüştük. Sistem yüke girdiğinde Windows kapanıyor ama komple sistem kapanmıyordu. Sürücüleri silip geri yüklemeden, parçaları çıkar-tak-test et ile uğraşmadan önce denemeni tavsiye ederim.