i5-9400F sistem Valorant CPU kullanımı %100

• Konuyu başlatan aefo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.055

aefo

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar sistemim:
İşlemi: Intel i5-9400F.
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1660 Ventus XS OC 6g.
RAM-8 GB RAM 2666MHz.

Sorum şu ki Valorant oyununda grafik ayarlarını ortada oynuyorum. Rahat bir şekilde oynayabiliyorum fakat RX560 olan bir arkadaşım benden daha yüksek FPS alıyor. Asıl sorum şu ki Valorant oynarken CPU kullanımı %100 oluyor GPU kullanımı ise %50 %60 (görev yöneticisinden baktım )olabiliyor acaba darboğaz olma ihtimalı var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhabalar sistemim:
İşlemi: Intel i5-9400F.
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1660 Ventus XS OC 6g.
RAM-8 GB RAM 2666MHz.

Sorum şu ki Valorant oyununda grafik ayarlarını ortada oynuyorum. Rahat bir şekilde oynayabiliyorum fakat RX560 olan bir arkadaşım benden daha yüksek FPS alıyor. Asıl sorum şu ki Valorant oynarken CPU kullanımı %100 oluyor GPU kullanımı ise %50 %60 (görev yöneticisinden baktım )olabiliyor acaba darboğaz olma ihtimalı var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Tüm ayarları yükseğe çekin.
Çözünlürlük en az 1920x1080 olsun.
Ayrıca Valorant sistem isteyen bir oyun değil. O yüzden GPU kullanımı düşük olur ama CPU kullanımı çok yüksek bir sorun var gibi.

Hocam, bu oyun işlemci odaklı. Grafik ayarlarını yükseltirseniz değişir. İşlemci bu kartla darboğaz yapmaz.

Grafiği düşürdükçe böyle olur zaten. Daha yüksek grafiklere çekince durum nasıl oluyor test ettiniz mi?

Yükseğe çektiğim zaman CPU kullanımı %60 -%80 arası değişiyor GPU ise %70-%80 arası değişiyor en yüksek ayarlarda denedim

Ayrıca Valorant sistem isteyen bir oyun değil. O yüzden GPU kullanımı düşük olur ama CPU kullanımı çok yüksek bir sorun var gibi.

Format atmak geçiyor içimden çünkü virüs bulaşmış olabilir şüphelendiğim bir şeyler var.

Hocam, bu oyun işlemci odaklı. Grafik ayarlarını yükseltirseniz değişir. İşlemci bu kartla darboğaz yapmaz.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için acaba formattan sonra lisans anahtarı ister mi? Şu an lisans anahtarım var aynı şekil gene Windows 10 Pro kuracağım umarım istemez.

Bir de CPU kullanımı için kaynak izleyicisini açtığım zaman sppsvc.exe diye bir şey gördüm ne diye baktım Windows virüs koruma gibi bir şeyler çıktı kafamda karıştı açıkçası format mı atsam iyi bir virüs programı ile taratsam mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı