Çözüldü i5-9400F sistemde RAM frekansı nasıl 3000 MHz yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zoqs

Centipat
Selam,

Anakartım MSI B650M PRO-VH 2666MHz(OC), işlemcim Intel i5 9400F 2.9 GHz ve RAM 2x8 3000MHz CL16. BIOS'a girdiğimde RAM kapasitesini 3000 MHz yapmak istedim ancak en yüksek 2666 çıkıyor, 3000MHz nasıl yaparım? Sorun işlemci temel frekansı 2.9 olduğu için mi yoksa anakart frekans hızından mı? Şimdiden teşekkürler açıklamalı yazarsanız memnun kalırım.

Çözüm
İşlemciniz sadece 2666 MHz destekliyor. Uyumlu bir anakart ile belleklere hız aşırtma yapmadan o sistemde 3000 MHz bellek kullanamazsınız. Bunun için Z serisi bir anakart gerekiyor fakat sizinki B serisi. Sanırım modeli yanlış yazdınız ama B serisi anakart ile olmuyor yine de.
İşlemciniz sadece 2666 MHz destekliyor. Uyumlu bir anakart ile belleklere hız aşırtma yapmadan o sistemde 3000 MHz bellek kullanamazsınız. Bunun için Z serisi bir anakart gerekiyor fakat sizinki B serisi. Sanırım modeli yanlış yazdınız ama B serisi anakart ile olmuyor yine de.

Çözüm
Evet, sebebi tam olarak söylediğin şeymiş. 3000 MHz RAM boşuna aldım o zaman.

Maalesef. Z serisi anakartlar dışında 3000 MHz kullanamazsınız. i7-10700K ile B serisi bir anakart kullanırsanız bu işlemci 2933 MHz desteklediğinden öyle kullanabilirsiniz ama i7 işlemci ile zaten Z serisi bir kart alacağınızdan bunun da pek önemi yok.

İlla Z serisi alacağız, çok saçma. Z serisi aldıktan sonra 10700F'i kullanmanın bir esprisi kalmıyor. 10700K alırım o zaman.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı